Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Δημοψήφισμα αυτοί, δημοψήφισμα κι εμείς!

Με περισσή χαρά ο Ζάεφ ανακοίνωσε κι επισήμως το ξεπούλημα της Μακεδονίας δια χειρός Τσίπρα.
Μια λύση επαίσχυντη, καθώς κατά τα φαινόμενα δεν θα είναι ολοκληρωμένη, αλλά θα ακολουθηθεί η τεθλασμένη οδός δια της σαλαμοποίησης του όλου ζητήματος. Θα υπάρξει δηλαδή κάποια καταρχήν συμφωνία για το όνομα, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την ένταξη των Σκοπίων σε ΝΑΤΟ - ΕΕ και μετά βλέπουμε…
Το τραγελαφικό είναι ότι προκρίνεται η συγκεκριμένη λύση, όχι επειδή δεν περνάει από την Ελλάδα (βλέπετε οι απάτριδες μας περισσεύουν), αλλά λόγω των προσκομμάτων που βάζουν κυρίως ο Πρόεδρος τον Σκοπίων και η αντιπολίτευση. Κατάσταση, που κάλλιστα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί, ως μια ιδιότυπη διαμάχη ανάμεσα σε... προδότες Έλληνες και... πατριώτες Σκοπιανούς. Το ζήσαμε κι αυτό με τον λαοπρόβλητο!
Σε κάθε περίπτωση, διαψεύδονται ως αναληθείς οι πληροφορίες ότι μετά το πέρας των δηλώσεών του, ο Ζάεφ άνοιξε σαμπάνιες καθώς δεν περίμενε ποτέ ότι θα βρισκόταν τόσο εθνομηδενιστής Έλληνας πρωθυπουργός προσφέροντάς τους απλόχερα την υλοποίηση των αλυτρωτικών τους ονειρώξεων.
Διότι όπως είπε ο σκοπιανός πρωθυπουργός, όχι μόνο καπάρωσαν το όνομα, αλλά και την γλώσσα και την ταυτότητα.
Έτσι, με μια κίνηση, ο Τσίπρας σβήνει την ιστορία του ελληνισμού και αμαυρώνει τους ήρωες που έχυσαν το αίμα τους για να παραμείνει η Μακεδονία Ελληνική.
Περίεργα παιχνίδια που μας επιφυλάσσει η ιστορία. Από τον πατριωτισμό και την ένδοξη κληρονομιά του Μεγάλου Αλεξάνδρου να είμαστε αντιμέτωποι με τον εθνομηδενισμό και το έρεβος του Μικρού Αλέξανδρου που έχουν απώτερο στόχο να μικρύνουν την Ελλάδα.
Ας προσέχαμε.
Το ξεπούλημα ωστόσο της Μακεδονίας από τους αριστερούς δυνάστες ήταν αναμενόμενο. Άλλωστε αποτελούσε επιταγή της παρακαταθήκης των συντρόφων τους. Δεν μπορούσαν να πράξουν διαφορετικά.
Η ουσία είναι τι θα πράξει πλέον η ΝΔ, στην οποία δυστυχώς έχει εναποθέσει τις ελπίδες του ο πατριωτικός κόσμος.
Σύμφωνα με τον Ζάεφ, η συμφωνία θα ψηφιστεί στο σκοπιανό κοινοβούλιο και έπειτα θα διενεργηθεί δημοψήφισμα.
«Θα γίνει δημοψήφισμα, οι πολίτες έχουν τον τελευταίο λόγο», είπε ο Ζάεφ και επεσήμανε ότι «οι πολίτες περιμένουν κάποιον που θα μπορεί να ηγηθεί, οι αληθινοί πατριώτες είναι αυτοί που προσφέρουν ένα μέλλον στους πολίτες».
Έχουμε επανειλημμένα γράψει, ότι ανάλογο δημοψήφισμα πρέπει να γίνει κι εδώ.
Όμως, είναι σίγουρο ότι ο Τσίπρας ούτε καν θα το τολμήσει (μόνο μια φορά γίνονται τα... θαύματα) και θα επαναπαυθεί στις ψήφους των οσφυοκαμπτών ανθελλήνων για να περάσει το ξεπούλημα της Μακεδονίας από τη Βουλή.
Άραγε, τολμάει ο Μητσοτάκης να ζητήσει δημοψήφισμα ή θα κρυφτεί πίσω από ένα πιθανό όχι όταν θα έρθει η συμφωνία προς κύρωση στη Βουλή; Ένα όχι εκ του ασφαλούς, που συνεπάγεται επανάπαυση και του ίδιου στα ανθελληνικά δεκανίκια ώστε να μην γίνει δυσάρεστος σε Αμερικανούς και Γερμανούς, οι οποίοι απ’ ότι μαθαίνουμε του έχουν τραβήξει το αυτί, εξ ου και η πρόσφατη κυβίστησή του για το Μακεδονικό.
Έχει τα κάκαλα να απαιτήσει την ετυμηγορία του λαού γι΄ αυτό το μείζον εθνικό ζήτημα ή θα προτιμήσει για μια ακόμη φορά να κολυμπήσει στα θολά νερά του πολιτικού αντιπερισπασμού προς άγραν δεξιών ψήφων;
Ίδωμεν...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου