Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

Βιβλική καταστροφή στην Μάνδρα -Τραγωδία – 13 οι νεκροί από την κακοκαιρία! (ΕΙΚΟΝΕΣ)






Ανεβαίνει ο αριθμός των θυμάτων από την άνευ προηγουμένου καταστροφή που προκλήθηκε από την κακοκαιρία στην περιοχή της Μάνδρας και της Νέας Περάμου, με τους νεκρούς να είναι πλέον 13, ενώ τρεις άνθρωποι αγνοούνται. Την ίδια ώρα, 13 τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο «Θριάσιο» νοσοκομείο.
Στις 16:38 έγινε γνωστό από τη πυροσβεστική ότι ανασύρθηκαν δυο ακόμη νεκροί, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των νεκρών σε 13. Από τους 13 νεκρούς οι εννιά είναι άνδρες και οι τέσσερις γυναίκες.
Στις 16:21 έγινε γνωστό ότι ένας ακόμη άνδρας μεταφέρθηκε νεκρός στο Θριάσιο και στις 15:40 σύμφωνα με το ΕΚΕΠΥ  μια ακόμη γυναίκα.
Μια ώρα πριν, στο «Θριάσιο» είχε μεταφερθεί  νεκρός ένας ακόμη άνδρας, ενώ η πυροσβεστική ενημέρωνε για δυο ακόμη νεκρούς: «Νεκρός άνδρας #εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από εξωτερικό χώρο στην περιοχή Ψαλίδι, στη Μάνδρα Αττικής, καθώς και νεκρή γυναίκα από οικία επί της οδού Στρατηγού Ρόκα στη Μάνδρα Αττικής».
Εντωμεταξύ, βρέθηκαν δύο σοροί στις θαλάσσιες περιοχές της Ελευσίνας και των ΕΛΠΕ Ασπροπύργου.  Εκτιμάται ότι πρόκειται για δύο άτομα που είχαν δηλωθεί ως αγνοούμενοι, μετά τη σφοδρή πρωινή νεροποντή στη Νέα Πέραμο. Οι σοροί εντοπίστηκαν από κυβερνήτη λάντζας και ειδοποιήθηκε άμεσα το Λιμενικό Σώμα. Στις θαλάσσιες περιοχές έσπευσαν άμεσα πλωτά του Λιμενικού αλλά και στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών, προκειμένου να τις περισυνελέξουν.
500 κλήσεις στην πυροσβεστική 
Η πυροσβεστική έχει δεχθεί 500 κλήσεις για απάντληση υδάτων. Συνολικά επιχειρούν 50 συνεργεία στα οποία συμμετέχουν 150 πυροσβέστες.
Xωρίς νερό και ρεύμα πολλές περιοχές
Την ίδια ώρα λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που από το μεσημέρι ξαναχτυπά με σφοδρότητα την περιοχή πολλές περιοχές σε Νέα Πέραμο και Μάνδρα έχουν μείνει χωρίς ρεύμα και νερό, λόγω καταστροφών στα δίκτυα.
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Μάνδρα, Νέα Πέραμος, Μαγούλα
Την ίδια ώρα, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης είναι οι περιοχές Μάνδρας, Νέας Περάμου και Μαγούλας, έπειτα από πρόταση της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, καθώς η πρωτοφανής κακοκαιρία με τις καταρρακτώδεις βροχές προκάλεσε έντονα πλημμυρικά φαινόμενα και καταστροφές, με εγκλωβισμούς ανθρώπων σε κτίσματα και οχήματα.
Ήδη, με πρωινή απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, Γιάννη Βασιλείου, παρέμειναν κλειστά σήμερα τα σχολεία Μάνδρας, Μαγούλας και Νέας Περάμου των φήμων Μάνδρας – Ειδυλλίας, Ελευσίνας, και Μεγάρων.
Οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας και οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής, όπως ενημέρωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ η επικεφαλής της διεύθυνσης Γιάννα Τσούπρα, διενεργούν ήδη αυτοψίες. Παράλληλα, με σωστικά συνεργεία συνδράμουν στο έργο της Πυροσβεστικής η οποία από νωρίς το πρωί δέχεται εκατοντάδες κλίσεις ενώ σκαπτικά μηχανήματα ενεργούν για τον καθαρισμό των δρόμων από φερτά υλικά. Ιδιαίτερα προβλήματα παρουσιάζουν οι πλημμυρισμένοι δρόμοι στις περιοχές του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας και ειδικότερα στην περιοχή Αγία Σωτήρα.

Τόσκας και κυβερνητικό κλιμάκιο στην περιοχή
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, επικοινώνησε με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση. Στην περιοχή πρόκειται να μεταβεί ο ίδιος ο Ν. Τόσκας και κλιμάκιο συναρμόδιων υπουργών.
Αυτοψίες στην περιοχή
Οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας και οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής, όπως ενημέρωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ η επικεφαλής της διεύθυνσης Γιάννα Τσούπρα, διενεργούν ήδη αυτοψίες. Παράλληλα, με σωστικά συνεργεία συνδράμουν στο έργο της Πυροσβεστικής η οποία από νωρίς το πρωί δέχεται εκατοντάδες κλίσεις ενώ σκαπτικά μηχανήματα ενεργούν για τον καθαρισμό των δρόμων από φερτά υλικά. Ιδιαίτερα προβλήματα παρουσιάζουν οι πλημμυρισμένοι δρόμοι στις περιοχές του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας και ειδικότερα στην περιοχή Αγία Σωτήρα.
Ηδη μετά την πρώτη εικόνα στα γραφεία της ΠΕ Δυτ. Αττικής πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας για την εκτίμηση και τον προγραμματισμό των δράσεων.
Από τις 10 το πρωί, συνεργεία διάσωσης με τη χρήση και θαλάσσιων μέσων ενεργούσαν, υπό την εποπτεία του διοικητή Αττικής της Π.Υ Κων. Γιόβα, για την ανεύρεση «αγνοούμενης» σύμφωνα με αρχικές πληροφορίες γυναίκας από τη Μάνδρα.
Νωρίτερα απεγκλώβισαν εργαζόμενους από το εργοστάσιο της Johnson & Johnson στη Μάνδρα όταν ο τοίχος του εργοστασίου στην αποθήκη υποχώρησε από τα ορμητικά νερά, ενώ το νερό έξω από τη Σχολή Πυροβολικού έχει φτάσει το 1,5 μέτρο».

Δραματική η κατάσταση στη Νέα Πέραμο
Εν τω μεταξύ, δραματική παραμένει η κατάσταση στη Νέα Πέραμο. Σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν, αυτοκίνητα παρασύρθηκαν, οδηγοί έχουν εγκλωβιστεί, καθώς η κυκλοφορία έχει διακοπεί σε πολλά σημεία, δρόμοι έχουν μετατραπεί σε χειμμάρους.
Κάτοικοι και ιθύνοντες μιλούν για πρωτοφανή καταστροφή, που έχει να συμβεί στην περιοχή πάνω από 100 χρόνια.
Η ισχυρή νεροποντή είχε ως αποτέλεσμα να υπερχειλίσει το ποτάμι στην περιοχή και τα νερά να φτάσουν ως τον δρόμο.
Συνολικά υπάρχουν 160 κλήσεις για απάντληση υδάτων και απεγκλωβισμούς από καταστήματα, σπίτια και αυτοκίνητα. Στην περιοχή βρίσκονται 20 οχήματα της Πυροσβεστικής.
Παράλληλα, η Πυροσβεστική απευθύνει έκκληση προς τους οδηγούς να μη μετακινηθούν προς την περιοχή, εάν έχουν τη δυνατότητα, για τη δική τους ασφάλεια και τη διευκόλυνση των σωστικών συνεργείων.
Σε ποια σημεία στις εθνικές οδούς έχει διακοπεί η κυκλοφορία
Από τις 10 το πρωί- λόγω συσσώρευσης υδάτων πραγματοποιείται εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων σε τμήματα της εθνικής οδού Αθηνών – Κορίνθου.
Νωρίτερα ανακοινώθηκε ότι λόγω της ισχυρής νεροποντής έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά εθνική, στο 39 χιλιόμετρο, από Νέα Πέραμο προς Μέγαρα, ενώ στην νέα εθνική η κυκλοφορία στο ρεύμα προς Κόρινθο, στο 32 χιλιόμετρο, διεξάγεται μόνο από τη δεξιά και τη μεσαία λωρίδα. Από το 33 χιλιόμετρο μέχρι το 34 διεξάγεται μόνο από την αριστερή λωρίδα.
Όσον αφορά στην παλαιά Εθνική Οδό Ελευσίνας-Θήβας, σύμφωνα με ενημέρωση της αστυνομίας στις 7:45 το πρωί, λόγω της συσσώρευσης υδάτων διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στο 2οχλμ στην περιοχή Αγία Σωτήρα Μάνδρας. Η κυκλοφορία διεκόπη και στα δύο ρεύματα.
Κλειστά τα σχολεία σε Νέα Πέραμο και Μάνδρα, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η περιοχή
Σημειώνεται ότι τα σχολεία στην περιοχή της ΝΜάνδρας, Μαγούλας και Νέας Περάμου των δήμων Μάνδρας – Ειδυλλίας, Ελευσίνας, και Μεγάρων, όπως ανακοίνωσε ο αντιπεριφερειάρχης Βασιλείου, δεν θα λειτουργήσουν σήμερα, ενώ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μπαίνουν η περιοχές Μάνδρας, Νέας Περάμου και Μαγούλας, έπειτα από πρόταση της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής.
http://arouraios.gr/2017/11/vivliki-katastrofi-sti-mandra/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου