Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Γιάνης Βαρουφάκης, ένας ροκ σταρ!!

Ο Γιάννης Βαρουφάκης

Συντάκτης: 
Να σας πω τα 10 πράγματα που κρατάω εγώ από τον Γιάνη Βαρουφάκη; Πώς τον βλέπει ένας συντάκτης που δεν έχει σχέση με το οικονομικό ρεπορτάζ αλλά κυρίως με τη μουσική; Ορίστε λοιπόν:
1) Μέχρι και την τελευταία ημέρα που ήταν υπουργός κυκλοφορούσε χωρίςασφάλεια. Δεν ήθελε αστυνομικούς, ήταν κάθετος σε αυτό.
2) Ήταν αντικομφορμιστής, εντελώς διαφορετικός από όσους Έλληνες υπουργούς οικονομικών γνωρίσαμε μέχρι σήμερα.
3) Δεν τον ήθελαν οι υπόλοιποι υπουργοί Οικονομικών των... κλειστών και... σκοτεινών αιθουσών στις Βρυξέλλες, οπότε αυτό από μόνο του μας κάνει να τον θέλουμε εμείς.
4) Έχω την αίσθηση πως από τους παραπάνω (υπουργούς) γνωρίζει πολλά περισσότερα καντάρια οικονομίας.
5) Μιλούσε απλά και κατανοητά, μιλούσε σαν κανονικός άνθρωπος να τον καταλαβαίνει ο κόσμος.
6) Σαφώς και συχνά-πυκνά διέψευδε προηγούμενες δηλώσεις του αλλά μήπως αυτό συνέβαινε επειδή δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός να ξέρει πως να κρύβει λόγιακαι σκέψεις;
7) Ξέρετε πολλούς υπουργούς Οικονομικών σε μία χώρα που βρίσκεται σε καθεστώςcapital control να κυκλοφορούν ελεύθεροι στο δρόμο και ο κόσμος να θέλει να τουςαγκαλιάσει και να τους φιλήσει;
8) Κέρδισε το σεβασμό μας και από το συμβάν στα Εξάρχεια, όταν γενναία κάθισε και αντιμετώπισε το πλήθος που κινήθηκε απειλητικά εναντίον του.  Οι περισσότεροι θα το είχαν βάλει στα πόδια.
9) Ήταν και παραμένει αθεράπευτα νάρκισσος, σύμφωνοι. Δεν έχανε ευκαιρία για υπερπροβολή, όντως. Αλλά έτσι ακριβώς δεν είναι και οι ροκ σταρ; Αυτό δεν μπορούσε να το ξεπεράσει. Επικοινωνιακά, όμως, έφερε την Ελλάδα στο επίκεντρο των συζητήσεων από την πρώτη στιγμή.
10) Στα απολύτως θετικά του το γεγονός πως τον μισούσε ο Σόιμπλε. Αυτό θα μας αρκούσε κι ας μην υπήρχαν τα προηγούμενα εννέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου