Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Το σύστημα "αρρώστησε" αλλά δεν "πέθανε": Στο 37% το "μνημονιακό τόξο" (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, ΔΗΜΑΡ)!

Καλώς η κακώς το σύστημα του Μνημονίου δείχνει ότι, ναι μεν "κρυολόγησε" από το σημερινό αποτέλεσμα, αλλά δεν υπέστη συντριπτικό κτύπημα βάσει των μέχρι στιγμής αποτελεσμάτων των exit polls ακόμα και αν επιβεβαιωθούν τα κατώτατα όρια των exit polls. Συγκεκριμένα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ακόμα και στα κατώτατα ποσοστά των exit polls λαμβάνουν 30% και αν στο ποσστό αυτό περιληφθεί και το Ποτάμι μαζί με την ΔΗΜΑΡ (η οποία αυτοδιαλύεται αν αντιληφθούμε από αυτά που δηλώνουν στελέχη της) το "μνηνονιακό" τόξο φτάνει το απίστευτο ποσοστό του 37%! Είναι ικανοποιητικό αυτό το αποτέλεσμα; Όπως ήδη έχουμε σημειώσει όταν εξαθλιώνεις τα 2/3 μιας κοινωνίας και καταφέρνεις και σε ψηφίσει το άλλο 1/3 τότε έχεις καταγάγει μεγάλη επιτυχία. Επιμένουμε ότι αυτά τα κόμματα πρέπει να αντιμετωπιστούν αθροιστικά.
Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα "μόλυνσης" της κοινωνίας και αλλοτρίωσής της από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και τις παραφυάδες τους, αλλά δεν είναι τωρινό γι αυτό φτάσαμε και στην οικονομική πτώχευση και οδεύουμε ταχύτατα προς την εθνική πτώχευση. Το εντυπωσιακό είναι ότι "Ο λαός δεν βάζει μυαλό" ή εν πάση περιπτώσει 1 στους 3 Ελληνες επιβραβεύει αυτή την κατάσταση!
Στον αντίποδα υπάρχει ένας ΣΥΡΙΖΑ, όπου αποδεικνύεται ότι υπάρχει μόνο ένας Αλέξης Τσίπρας (έκανε εξαιρετική προεκλογική εκστρατεία με αποκορύφωμα το debate) και από εκεί και πέρα μια πλειάδα ανύπαρκτων σε επίπεδο κοινωνίας, στελέχη, με εξαίρεση ίσως τη Ρ.Δούρου. Αλλά το σύστημα δεν το κτυπά. Ή τους "καθαρίζει" ο Α.Τσίπρας και ανοίγει το κόμμα ή χάνει και στις εθνικές εκλογές. Δεν μπορείς να διοικείς ένα κόμμα της τάξεως του 27% με στελέχη της εποχής του 3,5%. Κάτι Παπαδημούληδες, Στρατούληδες, κλπ ή θα μπουν στην γωνία ή θα μπει ο ίδιος στην γωνία. Και εκλογές να ζητήσει αύριο ο ΣΥΡΙΖΑ θα το κάνει "για τα μάτια του κόσμου"

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου