Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018

Κοινωνικό μέρισμα.......

Κοινωνικό μέρισμα. Δεν είναι τίποτα άλλο από μια χυδαία ύβρις προς τους ταλαίπωρους πολίτες, κι ένας ολοφάνερος εμπαιγμός. Τερτίπια εν μέσω μνημονιακής λαίλαπας για χάϊδεμα αυτιών της φτωχολογιάς και προς άγραν ψήφων.
Πώς τολμούν οι κυβερνώντες να ονομάζουν «κοινωνικό» μέρισμα τα ψίχουλα που επιστρέφουν, όταν συνεχίζουν να προσθέτουν νέα βάρη στις πλάτες των ήδη εξαθλιωμένων συνταξιούχων, χαμηλόμισθων και της υπό εξαφάνιση μεσαίας τάξης;
Τα νέα είναι ότι 1 στις 6 αιτήσεις απορρίπτεται, όπως επίσης το χάνουν 3 στους 4 συνταξιούχους.
* Το χάνεις ακόμη κι αν έχεις ετήσιο έσοδο 4.000 ευρώ, με το αιτιολογικό των τεκμηρίων του σπιτιού σου, ή του (έστω και χαμηλότατου κυβισμού) αυτοκινήτου σου.
* Το χάνεις αν δεν έχεις για πολλά χρόνια κολλήσει ένσημο, στην περίπτωση ας πούμε που είσαι άστεγος!!!!!
* Το χάνεις αν έχεις ενήλικα άνεργα παιδιά στο σπίτι.
Κι όλα αυτά τη στιγμή που η λεγόμενη "εθελοντική εισφορά" των εφοπλιστών εξακολουθεί να ισχύει. Την καθιέρωσαν οι προηγούμενοι και την συνεχίζουν οι τωρινοί. Και μάλιστα λίγοι είναι οι εφοπλιστές που την πληρώνουν.
To ελληνικό δημόσιο έχει εισπράξει περίπου το ένα πέμπτο (1/5) της εισφοράς που συμφωνήθηκε να πληρώσουν οι Έλληνες εφοπλιστές, δηλαδή μόλις 85 από τα 420 εκατομμύρια ευρώ που ήταν ο στόχος για την τετραετία 2014-2017.
Και σου δίνουν "κοινωνικό" μέρισμα: τα λεφτά της ντροπής!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου