Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017

Αφού εσύ είσαι κακομοίρης, καλά σου κάνει ο Αλέξης!



Στην πολιτική πασαρέλα της ΔΕΘ σήμερα ο πρωθυπουργός – τύποις διεθνής επιχειρηματική έκθεση – με λυμφατικό καλάθι οικονομικών υποσχέσεων, αλλά πλούσιες οραματικές διαβεβαιώσεις.
Από το 2013 που απαιτούσε κούρεμα του χρέους και διαβεβαίωνε ότι θα βάλει τέρμα στο πάρτι του ΤΑΙΠΕΔ (φαίνεται του φαινόταν σύντομο, το ήθελε να κρατήσει 99 χρόνια), στο 2014 με το νεφελώδες, αδιανόητο – και από κάποιους στον ΣΥΡΙΖΑ συνειδητά ψευδές- πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Από το 2015 των capital controls, με τις τόσες επιπτώσεις, για τις οποίες θα δώσει λόγο στην ιστορία (δεν υπονοούμε κάτι άλλο), στο 2016, που με κυνισμό αντιμετώπιζε τους υποψήφιους άνεργους δημοσιογράφους, αλλά και τις παρεμβάσεις του στο ΣτΕ – δια της προεξόφλησης της απόφασής του σχετικά με τον νόμο Παππά, φτάσαμε στο λιχρό 17. Τώρα στέρεψαν οι υποσχέσεις και οι δικαιολογίες, αλλά θα περισσέψουν οι οραματισμοί για ένα μέλλον που σε ένα χρόνο από τώρα, προδιαγράφεται ρόδινο, ελεύθερο, αυτόνομο, (με ανοιχτές τις κάνουλες του χρήματος, κατά Φλαμπουράρη), για μια Ελλάδα που επανέρχεται στην ανάπτυξη, που τσακίζει την ανεργία, που είναι προνομιούχος οικοδεσπότης επενδύσεων!
Γιατί όχι; Έτσι κι αλλιώς ο λαός δεν ζητάει λογαριασμό. Χθες δεινοπάθησαν οι μποτιλιαρισμένοι οδηγοί, με την παράλογη πολύωρη απαγόρευση κυκλοφορίας στους κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας λόγω Μακρόν, ενώ προχθές οι πρώην σύντροφοι της ΛΑΕ, με επικεφαλής τον Λαφαζάνη, δέχτηκαν την ευεργετική επίδραση των χημικών και την θωπεία των ΜΑΤ που θα καταργούνταν. Ποιος θυμάται ότι σε παρόμοιες περιπτώσεις, επί των πρώην κυβερνήσεων, ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαζε λαύρες ανακοινώσεις, κραυγάζοντας έξαλλα ότι «Η απαγόρευση των δημοσίων συγκεντρώσεων και πορειών, που για μια ακόμη φορά επιβάλλει η κυβέρνηση του μνημονίου, είναι απαράδεκτο γεγονός που ποδοπατάει τα δικαιώματα των πολιτών και συρρικνώνει τη Δημοκρατία. Ο Αυταρχικός κατήφορος της κυβέρνησης δεν έχει τελειωμό»! Όντως
Στην Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός ανεβαίνει με επικοινωνιακό πλεονέκτημα. Θα είναι η επαύριος της επίσκεψης Μακρόν, όντας ακόμη λουσμένος από τους προβολείς της δημοσιότητας που έλαβε, βοηθούσης και της μαγείας της φωτισμένης Ακρόπολης, κατά την ομιλία του Γάλλου Προέδρου στην Πνύκα.
Ο πρωθυπουργός αυτή τη φορά στη Θεσσαλονίκη, θα κάνει «κάτι διαφορετικό» (όπως το προσδιορίζουν από το Μαξίμου). Ελλείψει χρημάτων, θα επιδοθεί σε απολογισμό του κυβερνητικού έργου. Μονομερές και εύκολο εγχείρημα. Άλλωστε έχει πρόσφατες τις κορδέλες στα έργα που είχε πολεμήσει με μαύρες σημαίες – από τις εθνικές οδούς μέχρι το ίδρυμα Νιάρχος, στο οποίο εκ των υστέρων περιέφερε με κομπασμό τους καλεσμένους του Ομπάμα και Μακρόν. Παράλληλα θα απευθυνθεί στα φτωχότερα τμήματα της κοινωνίας (ομιλία «με ταξικό πρόσημο», την χαρακτηρίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ), προκειμένου να επιβεβαιώσει το αριστερό του προφίλ, υπενθυμίζοντας τη λεγόμενη… 13η σύνταξη, ή την «περίθαλψη για όλους».Ο κ. Τσίπρας δείχνει – προσέχουμε τις λέξεις, λέμε «δείχνει» – να μην τον απασχολούν οι έννοιες του καλού και του κακού, του ψεύδους ή της αλήθειας. Ενδύεται με άνεση τη λεοντή που ευνοεί η επικαιρότητα. Υιοθετεί με την ίδια απροβλημάτιστη ετοιμότητα το ρόλο του λατινοαμερικάνου αγωνιστή (και στον Αλιέντε έγιναν πράγματα, όπως είπε ο κ. Βίτσας, προσβάλλοντας την ιστορία – ο Αλλιέντε πέθανε με το όπλο στο χέρι για τις ιδέες του), και την ίδια στιγμή μπορεί άνετα να υιοθετήσει τον Αντρέα αλλά και την ευρωπαϊκή ατζέντα της ΝΔ – την οποία δεν το έχει σε τίποτα να την κατηγορήσει ακόμη και για …αντιευρωπαϊσμό!
Καλά κάνει! Ο λαός δεν του ζητάει το λόγο, μέσα στη γενική του κατήφεια, αλλά ίσως και λόγω της άμβλυνσης των αξιολογικών του κριτηρίων που επέφεραν οι πλούσιες αγελάδες της μεταπολίτευσης, ενώ οι εσωκομματικοί του «επικριτές», γράφουν κανα αρθράκι στο internet, αλλά είναι τόσο γενναίοι, που ως το απόγευμα, με το που θα γίνει δημοσιογραφικό «τζέρτζελο», το έχουν αποσύρει…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου