Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

Λάσπη παντού: Οι ταγοί του Έθνους μετέτρεψαν τη Βουλή σε ένα απέραντο χοιροστάσιο....


Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Φαντάζομαι ότι όσοι παρακολούθησαν τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή, που αφορούσε την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τον υπουργό Εθνικής ‘Αμυνας, Πάνο Καμμένο, σκεφθήκατε το ίδιο όπως χιλιάδες άλλοι Έλληνες: 
Τούτη η χώρα δεν έχει σωτηρία, θα είπατε… Και έχετε τόσο δίκιο… 
Ειλικρινά το πιστεύω και με λυπεί αφάνταστα το γεγονός ότι στην Ελλάδα δεν βάζουμε ποτέ μυαλό, διότι κατά βάθος ο καθένας σκέφτεται το προσωπικό του συμφέρον και όχι το συμφέρον του συνόλου, το συμφέρον της Πατρίδας. Ομολογώ και παραδέχομαι ότι η οξύτατη οικονομική κρίση που συνεχίζεται για 7 χρόνια και 4 μήνες, έχει διαλύσει τα πάντα, κατέστρεψε την κοινωνία και τους ανθρώπους. Μας έκανε δύσπιστους σε όλους και σε όλα και χάθηκε και η περίφημη κοινωνική αλληλεγγύη, που χαρακτήριζε τους Έλληνες. Ο καθένας για τον εαυτό του, διότι δικαιολογημένα νοιώθουμε πως δεν υπάρχει αύριο. Η ανεργία έχει καταστρέψει τη νέα γενιά. Όσοι δεν έφυγαν στα ξένα, γυροφέρνουν στις καφετέριες και στα καφενεία, όχι επειδή αρνούνται να εργαστούν. Δεν είναι τεμπέληδες. Απλά δεν έχουν δουλειά. 
Στην αντιπέρα όχθη από το λαό, βρίσκονται οι πολιτικοί. Ναι, η φράση «καλά την έχουν αυτοί», είναι πέρα για πέρα αληθινή. Η κρίση δεν τους άγγιξε, ζουν όπως και πριν το 2010, όταν ο Γεώργιος Παπανδρέου παρέδωσε τη χώρα στους δανειστές, και τσακώνονται το ίδιο όπως και τότε. Ως η Ελλάδα να έχει λύσει όλα τα προβλήματά της, ως να έχει γίνει η χώρα μας τα Εμιράτα του Περσικού Κόλπου. Η Βουλή απασχολήθηκε χθες με ένα θέμα που ΔΕΝ ενδιαφέρει καθόλου τους πολίτες. Ότι ειπώθηκε στο Κοινοβούλιο, αφορούσε μόνο τους πολιτικούς και κανένα άλλο. Ακούσαμε θλιβερά πράγματα. Ύβρεις, κατηγορίες, καταγγελίες, υπαινιγμούς για εκατομμύρια. Και στη συζήτηση αυτή συμμετείχαν ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι αρχηγοί των κομμάτων, οι βουλευτές… Πόση μιζέρια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου