Πέμπτη, 6 Φεβρουαρίου 2014

Γιατί πιέζουν να πωλούνται τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα στα σούπερ-μάρκετ;

φαρακα στα σουπερ μαρκετΜαζί  με τα σαλάμια, τα φρουτάκια και τα τυριά θα ψωνίζεις και χάπια γιατί έτσι λέει θέλουν οι εκπρόσωποι των δανειστών μας!!!
Ληγμένα τρόφιμα, ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής χώρων, μη ορθές πρακτικές υγιεινής, έντομα, μούχλα, αλλοιωμένα ευαίσθητα προϊόντα: αυτοί είναι κάποιοι από τους πιο συνήθεις λόγους, για τους οποίους ο ΕΦΕΤ επέβαλε πάνω από 50 πρόστιμα μόνο το 2013, σε δεκάδες σούπερ-μάρκετ όλης της χώρας.Οι καταγεγραμμένες παραβάσεις αφορούν από μικρότερα σούπερ-μάρκετ μέχρι μεγάλες ελληνικές και ξένες αλυσίδες. Εκεί δηλαδή που η τρόικα και η ελληνική κυβέρνηση θέλουν –με βάση την
έκθεση του ΟΟΣΑ- να εντάξουν μία εξαιρετικά ευαίσθητη κατηγορία προϊόντων, με την απελευθέρωση των σημείων πώλησης των Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΥΣΥΦΑ). Όπως αναφέρει το newsbomb, ένας σοβαρός λόγος ανησυχίας είναι να παραδοθεί η φαρμακευτική περίθαλψη των Ελλήνων στην κρίση του εκάστοτε αναρμόδιου υπαλλήλου, ο οποίος –χωρίς φυσικά να είναι δική του ευθύνη- δεν θα διαθέτει την αναγκαία επιστημονική κατάρτιση, ο δεύτερος –ίσως και μεγαλύτερης σημαντικότητας- λόγος ανησυχίας για τη δημόσια υγεία είναι η αποθήκευση και συντήρηση των εν λόγω φαρμάκων σε ακατάλληλες ή και επικίνδυνες συνθήκες.
Ερώτημα αποτελεί αν μετά τους ελέγχους του ΕΦΕΤ και την επιβολή προστίμων, τα σούπερ-μάρκετ συμμορφώνονται. Δυστυχώς, ο ΕΦΕΤ έχει διαπιστώσει σε ορισμένες περιπτώσεις παραβάσεις καθ” υποτροπή. Οι αρμόδιοι πρέπει να πειστούν γιατί τα Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενα Φάρμακα, όπως όλα τα φάρμακα, πρέπει να χορηγούνται από τους αρμόδιους επιστήμονες, γιατρούς και φαρμακοποιούς.
http://www.vulpinews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου