Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Αποκλείστηκε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες η Βούλα Παπαχρήστο.


thumb

Αποκλείσθηκε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου η πρωταθλήτρια στο τριπλούν, Βούλα Παπαχρήστου, με απόφαση του επικεφαλής της Ελληνικής Αποστολής στο Λονδίνο, Ισίδωρου Κούβελου. Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Με απόφαση του αρχηγείου της ελληνικής Aποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, τίθεται εκτός Ολυμπιακής Ομάδος η αθλήτρια στίβου του άλματος τριπλούν Παρασκευή Παπαχρήστου για δηλώσεις της που αντίκεινται στις αξίες και τα ιδεώδη του Ολυμπισμού.
Η αθλήτρια δεν βρίσκεται στο Λονδίνο καθώς αναμενόταν λίγο πριν την έναρξη των αγωνισμάτων στίβου».Αιτία υπήρχε το ρατσιστικό σχόλιο που έκανε μέσω twitter το οποίο προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στο διαδίκτυο.
Σφοδρή ήταν η αντίδραση της ΔΗΜΑΡ η οποία ζήτησε με ανακοίνωση της την ανάκληση της αθλήτριας:
«Ρατσιστικό χιούμορ και "αστειάκια" που αφορούν ανθρώπινες ζωές δεν είναι ανεκτά από την ελληνική κοινωνία, δεν μπορούν να ευδοκιμούν στον ελληνικό αθλητισμό».
Η ΔΗΜΑΡ ζήτησε από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή «να ανακαλέσει τώρα την κυρία Βούλα Παπαχρήστου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες».
«Βλέποντας από την τηλεόραση τους Ολυμπιακούς Αγώνες ας κάνει όσα άθλια "αστεία" θέλει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σίγουρα, όμως, δεν μπορεί να εκπροσωπεί την Ελλάδα στο Λονδίνο», καταλήγει η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ.
Ανακοίνωση για το ζήτημα εξέδωσε και το ΠΑΣΟΚ το οποίο αναφέρει: «Ζητήματα που αφορούν την ανθρώπινη υπόσταση δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται με ελαφρότητα από κανέναν και ειδικά από μέλη της αθλητικής κοινότητας, τα οποία αποτελούν σύμβολα για νέους ανθρώπους.
»Σε κάθε περίπτωση πάντως, ελπίζουμε, έστω και καθυστερημένα, η κυρία Παπαχρήστου να κατάλαβε το λάθος της και η δημόσια συγγνώμη της να είναι πραγματικά ειλικρινής».
«Η απόφαση για τον αποκλεισμό της Βούλας Παπαχρήστου από την ελληνική αποστολή των Ολυμπιακών Αγώνων είναι ορθή και αποτελεί μια στοιχειώδη και επιβεβλημένη ενέργεια», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ για τον αποκλεισμό της Β. Παπαχρήστου από την ελληνική αποστολή των Ολυμπιακών Αγώνων.
Ο  βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης υπογράμμισε  «Οι δηλώσεις ρατσιστικού μίσους της αθλήτριας Β. Παπαχρήστου της Εθνικής ομάδας στίβου, που συμμετέχει στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου, βάλλουν ευθέως εναντίον του αθλητικού ιδεώδους και της συναδέλφωσης των λαών.

» Καλούμε τον ΣΕΓΑΣ, την ΕΟΕ και τον υφυπουργό Αθλητισμού να πάρουν θέση εάν μπορεί η χώρα μας να εκπροσωπείται από αθλητές και αθλήτριες που διαδίδουν το ρατσισμό δίνοντας κάκιστα μαθήματα στη νέα γενιά και την αθλητική οικογένεια.» είπε καταλήγοντας.
«Ήταν πολύ βαριά η τιμωρία για τη Βούλα. Πρόκειται για ένα παιδί, για μια 23χρονη αθλήτρια που δεν ανήκει σε κανέναν πολιτικό χώρο και είναι άδικο να εμπλέκεται σε τέτοιες πολιτικές ακρότητες. Ήταν ένα αστείο στο Twitter», δηλώσε στο protothema.gr o προπονητής της,  Γιώργος Πομάσκι.
Η αθλήτρια μετά τις αντιδράσεις επάνελθε στο twitter δηλώνοντας μετανιωμένη :

 

AEK:
«Με οργή και κατάπληξη αντιμετωπίζουμε την απόφαση της Ε.Ο.Ε να θέσει εκτός Ολυμπιακής Ομάδας την Πρωταθλήτρια μας Παρασκευή Παπαχρήστου, εξαιτίας ενός ατυχούς προσωπικού σχολίου της σε χώρο Κοινωνικής Δικτύωσης», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση της ΑΕΚ.
» Προσθέτει ακόμη τα εξής: «Με θλίψη διαπιστώνουμε ότι τις τελευταίες ώρες έχει στηθεί ένα αισχρό πολιτικό παιχνίδι με μοναδικό θύμα αθλήτρια με τεράστια προσφορά στον Ελληνικό Αθλητισμό και στην Εθνική ομάδα. Μια αθλήτρια που με το ήθος της, το πείσμα και την αγωνιστικότητα της έχει αποτελέσει παράδειγμα για πολλά παιδιά να συνεχίσουν να ασχολούνται με τον Κλασσικό Αθλητισμό παρά τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούν σήμερα.
» Ο αποκλεισμός της θα αποτελέσει τεράστιο πλήγμα και πισωγύρισμα για τον Ελληνικό Αθλητισμό και θα είναι μνημείο ντροπής για όποιον συμβάλει προς αυτή την απόφαση.
Μετά την δημόσια της συγνώμη και την παραδοχή του λάθους της, σας καλούμε να ανακαλέσετε ΑΜΕΣΑ και να επανεντάξουν την αθλήτρια Παρασκευή Παπαχρήστου στην Ολυμπιακή μας ομάδα».

Τα ρατσιστικά σχόλια της αθλήτριας βρήκαν πάντως και υποστηρικτές που έσπευσαν να την υπερασπιστούν στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook.
 http://topontiki.gr/article/38482

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου