Τρίτη, 23 Αυγούστου 2011

Δέκα τρόποι για να προστατέψετε τη μέση σας

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ, πως αρκετές καθημερινές δραστηριότητές σας μπορούν - αν δεν γίνουν προσεκτικά - να καταπονήσουν τη μέση σας;
Διαβάστε πως μπορείτε να ανακουφίσετε την μέση σας από την καθημερινή πίεση, ακολουθώντας 10 απλές συμβουλές αντιμετώπισης:
1) Μην μένετε όρθιοι ή καθισμένοι στην ίδια θέση για πολλή ώρα. Τεντωθείτε, αλλάξτε στάση ή κάντε μερικά βήματα όποτε μπορείτε.

2) Όταν σκύβετε από τη μέση, πάντα χρησιμοποιείτε τα χέρια σας για να την υποστηρίζετε.

3) Όταν κάθεστε, διατηρείστε τα γόνατά σας σε ψηλότερη θέση από τη λεκάνη σας, λυγισμένα σε ορθή γωνία.

4) Φροντίστε η πλάτη της καρέκλας του γραφείου σας να προσφέρει καλή υποστήριξη στη μέση, και γενικά οργανώστε το χώρο εργασίας σας, ώστε να μην χρειάζεται να σκύβετε και να στρίβετε συχνά.

5) Προσπαθήστε να μην παραφορτώνετε τις τσάντες και τα σακίδια που μεταφέρετε.

6) Όταν οι δουλειές σας απαιτούν ορθοστασία, να έχετε το ένα πόδι ακουμπισμένο σε ένα μικρό σκαμνάκι.

7) Το σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα είναι από τις πιο επιβαρυντικές για τη μέση σας δουλειές. Μη σκουπίζετε συνεχόμενα για περισσότερα από 5-10 λεπτά.

8) Εάν πρέπει να οδηγήσετε σε μακρινή απόσταση, κάνετε συχνές στάσεις.

9) Όταν οδηγείτε, στηρίξτε την μέση σας πίσω. Αν το κάθισμα του αυτοκινήτου δεν σας στηρίζει ικανοποιητικά, χρησιμοποιείστε ένα μικρό μαξιλάρι ή μια κουβέρτα τυλιγμένη σε ρολό.

10) Κοιμάστε σε πλάγια θέση με ελαφρά καμπουριασμένο το σώμα σας. Διαλέξτε το μαξιλάρι σας ώστε το κεφάλι σας να βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με τη σπονδυλική σας στήλη και όχι να το σηκώνει πολύ ψηλά ή να «πέφτει» προς τα κάτω. Το στρώμα σας να είναι σταθερό ώστε να στηρίζει τη σπονδυλική σας στήλη, να μην «βουλιάζει».         ΤΡΑΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου