Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020

32 Ινδοι στρατιωτες νεκροι σε συγκρουσεις Ινδικου και Κινεζικου στρατου. Τεραστια συγκεντρωση δυναμεων.

   Τουλάχιστον 32 Ινδοί στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους μετά από συγκρουσεις με κινεζικά στρατεύματα κατά μήκος των αμφισβητουμενων συνόρων στα Ιμαλάια αργά τη Δευτέρα, δήλωσε ο ινδικός στρατός. Το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια της “διαδικασίας αποκλιμακωσης” που βρίσκεται σε εξέλιξη στην κοιλάδα του Γκάλουαν στην αμφισβητούμενη περιοχή Aksai Chin-Ladakh, των Ιμαλαιων , όπου φέρεται να λαμβάνει χώρα μια τεραστια συγκέντρωση στρατευμάτων εδώ και εβδομάδες και απο τις δύο πλευρές των συνόρων.
    Οι απωλειες αυτες ειναι οι πρωτες που συμβαινουν στα αμφισβητούμενα σύνορα των δύο χωρών για περισσότερα από 40 χρόνια.Ανώτεροι στρατιωτικοί αξιωματούχοι και από τις δύο πλευρές συναντιούνται επί του παρόντος για να μειώσουν την ενταση.
    Παρόλο που η Ινδία δεν έχει κάνει επίσημες δηλώσεις σχετικά με το μέγεθος του πυρηνικού της οπλοστασίου, πρόσφατες εκτιμήσεις δείχνουν ότι η Ινδία διαθέτει 130-140 πυρηνικά κεφαλες. Από τον Ιούλιο του 2019, η Κίνα έχει εκτιμώμενο συνολικό απόθεμα 290 πυρηνικων κεφαλών.
  CNN WORLD
Βιντεο απο την εντυπωσιακη αναπτυξη του ινδικου στρατου στα συνορα
REPORT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου