Τρίτη 24 Ιουλίου 2018

Ανείπωτη τραγωδία - Στο πένθος η Ελλάδα

Ανείπωτη τραγωδία - Στο πένθος η ΕλλάδαΤουλάχιστον 51 νεκροί από τις πυρκαγιές στην Αττική.


Ημέρα πένθους ξημέρωσε στην Ελλάδα με την Αττική να μετράει τις ανθρώπινες απώλειες και τις τεράστιες καταστροφές που άφησαν πίσω τους οι πύρινες «γλώσσες» που κατέκαψαν την Ανατολική Αττική.
Η Ελλάδα αντιμέτωπη με μία από τις χειρότερες τραγωδίες όλων των εποχών, με τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική να αφήνουν πίσω τους δεκάδες νεκρούς, εκατοντάδες τραυματίες, καμένες περιουσίες και κατεστραμμένες ζωές.
Δράμα δίχως τέλος στην περιοχή της Ραφήνας. Τραγικό θάνατο βρήκαν περισσότεροι από 26 άνθρωποι που εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητά τους έξω από ταβέρνα στο Μάτι. Φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο.
Εικόνες βιβλικής καταστροφής παρουσιάζει και η περιοχή του Νέου Βουτζά, όπου έγιναν «στάχτη» δεκάδες σπίτια και πολλά αυτοκίνητα.
Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, 156 είναι οι εγκαυματίες - τραυματίες από τους οποίους οι 11 παραμένουν διασωληνωμένοι σε κρίσιμη κατάσταση. Επίσης υπάρχουν και 16 παιδιά με εγκαύματα και τραύματα, χωρίς όμως να διατρέχει κάποιον κίνδυνο η υγεία τους. 689 εγκλωβισμένοι στις παραλίες απομακρύνθηκαν με τη συνδρομή του Λιμενικού και βρήκαν καταφύγιο σε ξενοδοχεία. Σκάφη του Λιμενικού και του Πολεμικού Ναυτικού «χτενίζουν» τη θάλασσα.
Η Ελλάδα ζήτησε τη συνδρομή συμμαχικών χωρών. Ανταποκρίθηκαν η Ισπανία και η Κύπρος.
Διαβάστε επίσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου