Δευτέρα, 30 Απριλίου 2018

Σήμερα το πρωϊ... Πέθανε ο εκδότης Γιώργος Κουρής μετά από μάχη με την επάρατο νόσοΕφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί, σε ηλικία 81 ετών, μετά από μάχη με τον καρκίνο που είχε κρατήσει δύο χρόνια, ο εκδότης Γιώργος Α. Κουρής. Η αρρώστια τον είχε κτυπήσει μετά την προφυλάκισή του για την υπόθεση του ALTER, μια υπόθεση για την οποία τελικά αθωώθηκε.
Ο Γιώργος Κουρης γεννήθηκε το 1937 στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς και ξεκίνησε να δημοσιογραφεί στην τοπική εφημερίδα φωνή της Κεφαλονιάς που ο ίδιος εξέδωσε μαζί με τον αδελφό του, Μάκη. Ακολούθησε η δημιουργία του Kouris Media Group και οι εκδόσεις των καθημερινών εφημερίδων «Νέα Εφημερίδα», «Αυριανή», «Ο Φίλαθλος», “Star”, «Δημοκρατικός λόγος», «η Νίκη» και «Kontra Νews» ενώ ίδρυσε και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Ράδιο Αθήνα», «Ράδιο Θεσσαλονίκη» και «Sprint fm». Επίσης, είχε ιδρύσει τον τηλεοπτικό σταθμό «Κανάλι 29» και μετά τη μετατροπή του στο σημερινό «Star Channel» το 1993, συνέχισε με την ίδρυση του «Καναλιού 5» που μετεξελίχθηκε σε Alter Channel, του Extra Channel αμεσως μετά, ενώ το 2012 δημιούργησε το Kontra Channel και την ιστοσελίδα Kontranews.gr.
Ο Γιωργος Α. Κουρης με τη σύζυγο του Ντίνα απέκτησαν έναν γιο, τον Ανδρέα ο οποίος του χάρισε δυο εγγόνια, τον Γιώργο και την Ελένη. Η οικογένεια του θα τον αποχαιρετήσει στο αγαπημένο του νησί την Κεφαλονιά σε πολύ στενό οικογενειακό κύκλο.

https://www.stoxos.gr/2018/04/blog-post_4396.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitterhttps://www.stoxos.gr/2018/04/blog-post_4396.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου