Κυριακή 1 Απριλίου 2018

Θράσος, ψέματα και αλαζονεία


Η έλλειψη αυτοκριτικής, η μετάθεση ευθυνών, η ψευδολογία και η αλαζονεία αποτελούν τα κυριότερα χαρακτηριστικά της σημερινής κυβέρνησης. Τα πρώτα δείγματα φάνηκαν κατά τη διάρκεια της καταστροφικής τσιπροβαρουφάκειας διαπραγμάτευσης του 2015.Οσο, όμως, περνάει ο καιρός το θράσος στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛ. ξεπερνάει πλέον κάθε όριο. Θεωρούν πως αφού έκλεισαν τρία χρόνια στην εξουσία πια μπορούν να λένε και να κάνουν ό,τι γουστάρουν χωρίς, βέβαια, καμία επίπτωση.
Ήθελαν να βάλουν ένα «δικό» τους παιδί διοικητή στον ΕΦΚΑ. Εντάξει, λοιπόν, ας ξεχάσουμε τις συριζαίικες κορόνες περί αξιοκρατίας και αποκομματικοποίησης του κράτους. Αλλά δεν τους έφτανε αυτό. Η Εφη Αχτσιόγλου δεν είχε κανέναν ενδοιασμό ούτε αισθάνθηκε καμιά ντροπή να επιβάλει το διορισμό ενός ανθρώπου ο οποίος, ενώ πληρωνόταν από την ΗΔΙΚΑ, συγχρόνως «έδινε» αναθέσεις έργων στον συνέταιρό του.
Ύστερα από το σάλο που προκάλεσαν οι παραπάνω αποκαλύψεις, βέβαια, «μάζεψαν» τον υποψήφιο διοικητή. Αλλά ούτε αυτό έφτανε. Βγήκε ο «ό,τι λέω τελικά γίνεται το αντίθετο» Δημήτρης Τζανακόπουλος και δήλωσε πως «η επίθεση κατά του κ. Μαρίνου πιθανόν να υποκινείται και από συγκεκριμένα συμφέροντα». Αλήθεια; Και γιατί δεν καταγγέλλει τα συμφέροντα, γιατί δεν προσφεύγει στη Δικαιοσύνη; Και το πιο σοβαρό: Αν δεν ισχύουν όσα αποκαλύφθηκαν, τότε το Μαξίμου γιατί τον… απέσυρε;
Τα fake news τα έχουν κάνει επιστήμη. Και το πιο τρομακτικό είναι πως όλα γίνονται τόσο απροκάλυπτα. Εδώ ο βουλευτής Κώστας Κατσίκης, που σόκαρε το πανελλήνιο σε ζωντανή μετάδοση λέγοντας πως αν συνεννοηθούν οι κυβερνήσεις Ελλάδας και Τουρκίας και βρεθεί τρόπος να παρακάμψουν τη Δικαιοσύνη, τότε να γίνει ανταλλαγή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους οκτώ Τούρκους, την επόμενη ημέρα κατήγγειλε θεούς και δαίμονες υποστηρίζοντας πως όσα αποδόθηκαν σε εκείνον αποτελούν προϊόν μονταζιέρας. Προτίμησε να καταγγείλει τα μέσα ενημέρωσης αντί να ομολογήσει πως διέπραξε ένα τεράστιο πολιτικό ολίσθημα, την ώρα μάλιστα που ακόμα και δεκάδες συμπολιτευόμενοι συνάδελφοί του τον αποδοκίμαζαν.Και ο κατάλογος ψευδών, προκλητικών και αλαζονικών δηλώσεων δεν έχει τέλος. Από τον πρωθυπουργό που μας βγάζει από τα Μνημόνια σε 150 ημέρες και υπουργούς που για μια ακόμη φορά «σκίζουν» μνημονιακά μέτρα στα λόγια ενώ τα έχουν ήδη ψηφίσει μέχρι το βόλεμα ημετέρων σε διάφορες θέσεις – κλειδιά του Δημοσίου.
Το πιο σημαντικό πρόβλημα, όμως, είναι ότι ενώ στην πραγματικότητα η χώρα βρίσκεται σε μια εξαιρετικά κρίσιμη καμπή τόσο στα εθνικά θέματα όσο και στην οικονομία, οι κυβερνώντες παρουσιάζουν μια εικονική πραγματικότητα πως όλα βαίνουν καλώς. Και δεν θα καταλάβουμε ούτε καν από πού θα μας… έρθει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου