Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

.Δεν υπάρχει ίχνος τσίπας!...


Ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη: «στο τέλος μπορεί να μείνετε με τις δημοσκοπήσεις στο χέρι». Ο υπουργός της Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος στη Βουλή των Ελλήνων «Γιουσουφάκια, καρακόλια και Βεληγκέκες πρέπει να περιοριστούν στον ρόλο τους στο θέατρο σκιών». Δεν μας κάνει εντύπωση η γλώσσα. Δεν έχουν τον παραμικρό φραγμό. Στις εκφράσεις θα κόλλαγαν;...
Η συζήτηση στην Βουλή των Ελλήνων ήταν σε χαμηλή πτήση. Μπορεί η χώρα να βρίσκεται στα πρόθυρα μιας βιβλικής καταστροφής, αλλά το πεζοδρομιακό επίπεδο το οποίο επιβάλλουν στον «ναό της Δημοκρατίας» δεν αφήνει πολλά περιθώρια για να ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο. Δεν είναι θέμα αστικής ευγένειας. Είναι μία ακόμη απόδειξη ότι η χώρα αυτή πριν χρεοκοπήσει οικονομικά έχει χρεοκοπήσει πολιτισμικά.Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπάθησε να αναδείξει το πολιτικό πλαίσιο, όπως όφειλε να κάνει. Και το πλαίσιο αυτό είναι σαφές: Η κυβέρνηση αυτή είναι αποφασισμένη να κάνει απίθανα πράγματα για να κερδίσει όσο περισσότερο χρόνο μπορεί στην εξουσία. Και 10% πλεονάσματα να της ζητούσαν, θα τα υπέγραφε. Αν έχει ένα πρόβλημα αυτό έχει να κάνει με το πώς θα «πουλήσει» αυτό το πακέτο στο εσωτερικό της χώρας και πως θα πείσει όλους τους βουλευτές της να το ψηφίσουν. Γι αυτό ανεβάζουν τους τόνους και ακολουθούν μία ακραία και προκλητική φρασεολογία. Αντί να απαντήσουν επί της ουσίας, επιλέγουν να πετάξουν πέτρες.Μπορεί η χώρα να ξαναμπεί στις ράγες μιας βιώσιμης ανάπτυξης; Αυτή θα έπρεπε να ήταν η ουσία της συζήτησης. Αλλά αυτή την συζήτηση δεν την αντέχουν στο Κοινοβούλιο. Παραδέχονται δημόσια ότι έχουμε υλοποιήσει μόλις ένα στα τρία προαπαιτούμενα και κατά τα λοιπά είναι οι ξένοι που ζητούν … «νέα μέτρα». Έχουμε ζητήσει ανοικτά την μη συμμετοχή του ΔΝΤ και σήμερα ψάχνουμε που θα φορτώσουμε την ευθύνη σε περίπτωση που η ευχή μας γίνει πραγματικότητα. Τα στελέχη μας ανοίγουν την συζήτηση για την δραχμή και αναζητούμε τους «εχθρούς» που μας ανοίγουν τον λάκκο στην ... Ευρώπη.Ο κ. Τσίπρας επιχείρησε και χτες να ανεβάσει υψηλά τον πήχη της αντιπαράθεσης πετώντας τόνους λάσπης έναντι των πολιτικών του αντιπάλων. Το έκαναν συστηματικά στην διάρκεια της εξεταστικής της Βουλής για τα δάνεια των κομμάτων και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και στο τέλος παραδέχτηκαν στο πόρισμα ότι δεν προέκυψαν ευθύνες για πολιτικά πρόσωπα. Χάσαμε πολύτιμο χρόνο, επειδή έτσι πίστευαν ότι θα κερδίσουν τις εντυπώσεις.
Ακολουθούν την ίδια τακτική κι ο λόγος είναι απλός: Τρέφονται από την όξυνση, επειδή δεν είναι ικανοί να συνομιλήσουν με επιχειρήματα για το μέλλον της χώρας. Δεν έχουν σχέδιο για το μέλλον της χώρας. Ο Κυριάκος μιλάει με επιχειρήματα και γι αυτό κερδίζει συνεχώς έδαφος σε όλες τις δημοσκοπήσεις. Η απάντησή τους είναι οι ύβρεις. Απ΄ αυτό δεν μπορεί να προκύψει κάτι καλό για την χώρα. Δεν φαίνεται, όμως, να τους απασχολεί. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να παραμείνουν στην εξουσία και θα κάνουν τα πάντα γι αυτό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου