Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Ξευτίλες οι Γερμανοί! Ο «υπόγειος» ρόλος τους και η κίνηση του Βαρουφάκη που τους έκανε ΡΟΜΠΑ σε όλο τον πλανήτη!

 Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015, 10:36    Ελλάδα, Κόσμος, Πρωτοσέλιδα

από το koutipandoras.gr
«Είμαι σίγουρος ότι θα υπάρξει συμφωνία» τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, μετά την διακοπή των εργασιών του Eurogroup. ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης, ο οποίος ανέφερε ότι θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις, οι οποίες έγιναν -όπως είπε- σε πνεύμα συναδελφικότητας, ενώ πρόσθεσε  ότι εδραιώνεται κοινό έδαφος για τους επόμενους 3 με 6 μήνες. 
«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν και ότι θα υπάρξει εντέλει μια συμφωνία θεραπευτική για την Ελλάδα και καλή για την Ευρώπη», τόνισε ο υπουργός των Οικονομικών, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι τις επόμενες 48 ώρες θα αρθεί η εικόνα του αδιεξόδου και θα υπάρξει μία «έντιμη συμφωνία» με τους εταίρους.
Αναφερόμενος στην ατελέσφορη ολοκλήρωση της συνεδρίασης του αποψινού Eurogroup, ο κ. Βαρουφάκης είπε: «Ο πραγματικός λόγος είναι γιατί υπάρχει μια ουσιαστική διαφωνία για το έργο που υπάρχει μπροστά μας σε σχέση με το πρόγραμμα για το οποίο εξελέγη η κυβέρνηση και ένα πρόγραμμα που κατά τη δική μας εκτίμηση και όσων έχουν διαύγεια πνεύματος ότι απέτυχε. Μπλεχτήκαμε σε μια δίνη αποπληθωριστική στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια και δεν υπήρξαν μεταρρυθμίσεις από αυτές που χρειάζεται η Ελλάδα».Ο κ. Βαρουφάκης εξήγησε ότι στην προηγούμενη συνεδρίαση του Eurogroup, η Αθήνα απέρριψε ένα πιεστικό αίτημα για να προσυπογράψει την παράταση του προγράμματος, το οποίο «δεν πιστεύουμε ότι μπορεί να ολοκληρωθεί με επιτυχία και γι” αυτό εκλεγήκαμε». «Θα ήταν πράξη ανακόλουθη να υποσχεθούμε στους εταίρους μας συνέχεια του προγράμματος» επισήμανε.Στη συνέχεια ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, είπε ότι πριν τη συνεδρίαση του Eurogroup συναντήθηκε με τον επίτροπο Μοσκοβισί που του παρουσίασε «προσχέδιο ανακοίνωσης που αναγνώριζε την ανθρωπιστική κρίση και την ανάγκη να υπάρξει μια παράταση που θα οδηγούσε σε ένα 4μηνο ενδιάμεσο πρόγραμμα, ένα ενδιάμεσο συμβόλαιο για την Ελλάδα». Όπως είπε ο κ. Βαρουφάκης, «σε αυτό το προσχέδιο αναφερόταν ότι η ΕΕ θα παρείχε τεχνική βοήθεια στην Ελλάδα».
«Εμείς επαναλαμβάνουμε ότι θα εκπληρώσουμε τους όρους προς τους εταίρους και ότι δεν κάνουμε καμία δράση που θα εκτροχίαζε το πρόγραμμα ή σε δράση που θα έθετε σε κίνδυνο τη δημοσιονομική σταθερότητα» συμπλήρωσε.
Ο κ. Βαρουφάκης υπογράμμισε ότι το έγγραφο που παρουσιάστηκε στο Eurogroup «μας πηγαίνει πίσω όχι στην προηγούμενη Πέμπτη, αλλά στην προηγούμενη Τετάρτη» επικρίνοντας τους ομολόγους του υπουργούς Οικονομικών ότι υπαναχώρησαν. Όπως δήλωσε ο κ. Βαρουφάκης, «ο όρος που είχαμε θέσει ήταν να μην επιβληθούν μέτρα που θα μεγάλωναν την ύφεση, δηλαδή ούτε μειώσεις στις χαμηλές συντάξεις, ούτε αυξήσεις στο χαμηλό ΦΠΑ».
Ο υπουργός συνέχισε λέγοντας: «Δυστυχώς αυτό το θαυμάσιο κείμενο που θα υπέγραφα στη στιγμή απεσύρθη από τον πρόεδρο του Eurogroup που μας πήγε πίσω στην προηγούμενη Τετάρτη» και συμπλήρωσε: «Θα θέλαμε να καταλήξουμε σε μια συμφωνία σήμερα όμως οι νεφελώδεις διατυπώσεις μιας κάποιας ευελιξίας δεν είχαν διευκρινίσεις».

2 σχόλια:

  1. Εύαν μου, πολύ ωραία τα κείμενα σου και μπράβο σου, όμως πρέπει να τα μαυρίζω για να τα διαβασω.... μου βγήκαν τα ματάκια μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή