Δευτέρα, 6 Οκτωβρίου 2014

TO IΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΕ ΚΟΥΡΔΙΣΑ ΜΑΧΗΤΡΙΑ ΣΤΟ ΚΟΜΠΑΝΙ > ΦΩΤΟ

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΦΩΤΟ ΤΟΥ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΚΟΥΡΔΙΣΑΣ
Πορφύρης Δ Σταφυλά Π

ΒΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΞΕΡΙΖΩΝΟΥΝ ΚΑΡΔΙΕΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Οι μαχητές της ΙSIS αποκεφάλισαν σύρια κούρδισα μαχήτρια των Λαικών Δυνάμεων Άμυνας(YPG) των Κούρδων κοντά στο Κομπάνι. Ο δήμιος με υψωμένο του δείκτη του αριστερού χεριού υποδεικνύει ότι ήταν θέλημα του Αλλάχ. Με το δεξί χέρι κραδαίνει το κεφάλι μια ς νεαρής κοπέλας που φέρει μια μακριά πλεξούδα ελεύθερη στο κενό….Το ειρηνικό της μειδίαμα στα χείλη σαρκάζει τον εκτελεστή της. Αλλά οι θηριωδίες των τζιχαντιστών στην μαρτυρική συριακή πόλη κοντά στα συροτουρκικά σύνορα δεν έχουν τέλος.ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΦΩΤΟ ΤΟΥ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

O Μουσταφά Καντέρ κάτοικος του Κομπάνι δηλώνει στην guardian ότι τον θείο του τον αποκεφάλισαν οι ισλαμιστές ενώ μια νεαρή μητέρα με την κόρη της τις βίασαν άγρια και τις σκότωσαν.Ο ίδιος έφυγε από το χωριό του που απέχει 16 χλμ από την πόλη εδώ και 10 ημέρες με την γυναίκα του και το 5χρονο παιδί του και ο θείος του θα τους ακολουθούσε αλλά τελικά λόγω της προχωρημένης ηλικίας του ήταν 85 ετών αποφάσισε την τελευταία στιγμή να μείνει στο χωριό. Τον βρήκαν οι ισλαμιστές και τον αποκεφάλισαν.Η αδερφή του και η 8χρονη ανιψιά του βρέθηκαν σε λίμνη αίματος. .Τις είχαν βιάσει,είχαν ξεριζώσει τις καρδιές από τα στήθη και τις είχαν τοποθετήσει στο πάνω μέρος των σωμάτων. Τις έθαψε με τα ίδια μου τα χέρια αναφέρει γυναίκα πρόσφυγας.”Αν ήξερα αυτό το μέλλον που μου επιφυλασόταν δεν θα είχα παντρευθεί ποτέ. Καλύτερα να είχα πεθάνει στο Κομπάνι.” (theguardian 04/10/14)

Όλη τη νύχτα οι τούρκοι συνοριοφύλακες εμπόδιζαν τους μαχητές του PKK να εισέλθουν στο Κομπάνι για να βοηθήσουν τους σύριους κούρδους.(irib)Οι μάχες μαίνονται περιφερειακά της πόλης ενώ σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες οι τζιχαντιστές έχουν ήδη εισβάλει στο κέντρο της πόλης.To Kobané, η πιο μικρή από τις 3 περιοχές των κούρδων στη Συρία. Εδώ και 3 εβδομάδες αντιστέκεται με σθένος στην πολιορκία της ISIS. Η βοήθεια που προσφέρει η διεθνής συμμαχία κατά του Ισλ. Κρ. είναι ασήμαντη. Οι κούρδοι μαχητές είναι έτοιμοι να πληρώσουν το τίμημα:  « Η πόλη Kobané δεν θα πέσει ποτέ και θα γίνει ο τάφος της Daesh. »Οι μάχες συνεχίζονται σε 3 μέτωπα γύρω από την πόλη που είναι παγιδευμένη από χιλιάδες τζιχαντιστές με βαρύ οπλισμό από τις 15 Σεπτέμβρη.Διαθέτουν και χρησιμοποιούν τεθωρακισμένα,αντιαεροπορικά συστήματα,πυραύλους Grad και Milan,θερμικούς πυραύλους .(rojbas.org)

dimpenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου