Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

“Ποτάμι κι “Ελιά" μην τσιμπάς


Έτσι το ποτάμι έγινε “Ποτάμι”, μια κι’ από την “Ελιά μείνανε μόνο τα κουκούτσια πεταμένα. Καθώς ο Θεός δημιούργησε την πλάση άνθρωποι και ζώα ζούσαν μέσα σε ένα  παράδεισο, μέχρι που μια μέρα η Εύα τσάκωσε το Φίδι να γλυκοκοιτάζει  το γυμνό κορμί της.
Πάει λοιπόν στον Αδάμ και του ζητάει να της αγοράσει γούνα να σκεπάσει το τσίτσιδο κορμί της, να της φτιάξει πολιτιστικά κέντρα με μπουζούκια να σπάνε πιάτα για πλάκα, να της αγοράσει ότι κατέβαινε στο μυαλό της, μέχρι και στρατιές αργόμισθων υπαλλήλων και αργόσχολων συνδικαλιστών για υπηρετικό προσωπικό.Τα λεφτά όμως τελειώσανε και το λεφούσι των αργόσχολων και των αργόμισθων άρχισε τις απεργίες για να πληρωθεί τα (μη) δεδουλευμένα για να συνεχίσει την καλοπέραση. Εμφανίζεται πάλι το Φίδι στην Εύα και της λέει να πείσει τον Αδάμ να πάει και να ζητήσει δανεικά από το Διάολο. Τι να κάνει ο Αδάμ, πειθήνιο όργανο της Εύας και αυτή του Φιδιού, μια και δυο πάει στο Διάολο και ζητάει να του δανείσει μερικά λεφτά.Τόσα λίγα του λέει το Φίδι, πάρε μωρέ κι’ άλλα, κι’ άλλα, τσιγγουνιές θα κάνουμε; Παίρνει ο Αδάμ τσουβάλια με λεφτά, αφού όμως πρώτα υπέγραψε κάτι χαρτιά που του έδωσε ο Διάολος χωρίς να τα διαβάσει και γυρίζει στον παράδεισο.
Καλόμαθαν ο Αδάμ και η Εύα κι’ αυτό επαναλαμβανόταν κάθε λίγο και λιγάκι και μόλις τα δανεικά γίνανε αρκετά,  πάει το Φίδι στο Διάολο και του λέει να ζητήσει τα λεφτά που δάνεισε πίσω. Ο παράδεισος αμέσως έγινε κόλαση  και άρχισε διχόνοια μεταξύ των ανθρώπων και των Ζώων, αν φταίει ο Αδάμ που άκουσε την Εύα, ή Εύα που άκουσε το φίδι, ή το φίδι που τη συμβούλεψε να πάρουν δανεικά και έτσι χάσανε την καλοπέραση του παραδείσου.
 Το Φίδι αφού έκανε τη βρώμικη δουλειά του να ξελογιάσει την Εύα, πήγε και λούφαξε κάτω από μια πέτρα και οι απόγονοι του Αδάμ και της Εύας άρχισαν να τρώγονται  για το “ποίος πταίει”. Η μάνα τους ή ο πατέρας τους ! Ο Αδάμ ή η Εύα, η Εύα ή ο Αδάμ;
Ο καβγάς γινόταν για το ποιός από δω και πέρα θα κάνει κουμάντο στα οικονομικά και κανένας δεν ήθελε να παραδεχτεί την ενοχή του για το χρέος και την πτώση τους από τον παράδεισο. Το Φίδι στην αφάνεια έκανε κουμάντο παντού, παρέα με το Διάολο. Επειδή όμως το φίδι ανήκει στα ζώα, τα Ζώα μπήκανε κι’ αυτά στη διαμάχη για να αποσείσουν τις ευθύνες του συναδέλφου τους Φιδιού .
Δε φταίμε εμείς, δε φταίει το φίδι που είναι ένας από μας, εσείς οι άνθρωποι φταίτε. Τους έβαλε λοιπόν το Φίδι να μαζευτούνε όλοι κάτω από μια “Ελιά” να κάνουνε συνέδριο για να αντιμετωπίσουνε την κατάσταση.Επειδή όμως όλοι αυτοί που συγκεντρωθήκανε κάτω από την “Ελιά” ήτανε οι υπεύθυνοι της πτώσης και λέγανε το μακρύ τους και το κοντό τους και άκρη δεν έβγαινε, διαλύσανε το συνέδριο χωρίς να βρεθεί λύση για το ποιός θα πάρει την εξουσία να πάει να καλοπιάσει το Διάολο και το Φίδι που αποδείχτηκε φίδι κολοβό .Το Φίδι βλέποντας πως πάει να χαλάσει η δουλειά, βγαίνει απ’ τη φωλιά του, τρέχει στο ποτάμι και του αναθέτει να αναλάβει αυτό την διεκδίκηση της εξουσίας. Το ποτάμι αρχικά αρνήθηκε να μπει σε τέτοια ντράβαλα, το Φίδι όμως επέμεινε και μάλιστα απείλησε πως θα βάλει τους ανθρώπους να κάνουνε φράγμα και να το καταστρέψουν.
Μα εγώ δεν έχω ιδέα από εξουσίες και διοίκηση, λέει το ποτάμι.Μήπως έχουν αυτοί, λέει το Φίδι. Μην χολοσκάς όμως γιατί έτσι κι’ αλλιώς θα σου λέω εγώ τι θα κάνεις όπως έλεγα και στους άλλους,. μην ανησυχείς όμως θα βάλω τους δικούς μου να σε υποστηρίξουν
Έτσι το ποτάμι έγινε "Ποτάμι" μια κι’ από την "Ελιά" μείνανε μόνο τα κουκούτσια πεταμένα κάτω από ένα μισοκακομοιριασμένο πράσινο ήλιο να δύει.Τώρα εσείς που διαβάζετε αυτές τις αράδες, ξέρετε τι εννοώ και κυρίως ποιό είναι το Φίδι και το ρόλο που παίζει στη διαμόρφωση της ζωής των ανθρώπων.

Θεόφιλος  Αιγινήτης
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου