Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Το ΠΑΣΟΚ του Μπένυ: Μια ιλαροτραγωδία! (3,1)

Οπωσδήποτε το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα άλλαξε την Ελλάδα προς το καλύτερο.Και εξίσου σίγουρα επέφερε το ΠΑΣΟΚ στην Ελλάδα, την παρούσα καταστροφή, σε όλα τα επίπεδα, οικονομικά, πολιτικά, κρατικά με κοινωνικά, με δευτερεύουσα συνένοχο την Νέα Δημοκρατία.Και οπωσδήποτε, κάθε κατηγορούμενος δικαιούται να απολογηθεί, όπως και κάθε μελλοθάνατος δικαιούται μία ύστατη χάρη και ελπίδα.
Αλλά ένα ΠΑΣΟΚ, το οποίο προσπαθεί να ανασυγκροτηθεί και, όπως λέγεται, να αναγεννηθεί, με ηγέτη τον Ευάγγελο Βενιζέλο είναι μία ξεκάθαρη ιλαροτραγωδία, και δεν δικαιούται ουδεμία χάριν, και καμία ελπίδα.
Το πολλάκις εξαμαρτείν μόνο για χαζούς κάνει, για βολεμένους, για διεφθαρμένα συμφέροντα και για πολλούς Έλληνες που συνεχίζουν να μασάνε μεταπολιτευτικό κουτόχορτο.
Δεν είναι τυχαίο το ότι ο πολιτικός που χάρισε τον όνομα του, και όπως λέγεται και πολλή πρωτοβουλία, στον επαίσχυντο συνταγματικό νόμο που παρέχει πλήρη ασυδοσία στους κυβερνητικούς αξιωματούχους από τα 2000, είναι ο ίδιος πολιτικός που επωφελήθηκε τελευταίος, πρόσφατα, από το συνταγματικό τερατούργημα του οποίου είναι και νονός, και με το αναγκαίο κάλυμμα της κυβέρνησης Σαμαρά.Και δυστυχώς δεν είναι τυχαίο το ότι ο Βενιζέλος είναι γέννημα και θρέμμα του ΠΑΣΟΚ, και ότι το κατάπτυστο συνταγματικό τερατούργημα νομοθετήθηκε σε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, και μάλιστα υπό την ηγεσία του κ. Σημίτη, ο οποίος φέρεται να ενθουσίασε τα πλήθη στην πρόσφατη πολυσυζητημένη ημερίδα του κόμματος.Μα για πια αναγέννηση μιλάμε, για το ΠΑΣΟΚ και για την «Κεντροαριστερά»;
Τι σημαίνει Κεντροαριστερά για το ΠΑΣΟΚ και τον ηγέτη του τον κ. Βενιζέλο;
Να φοράει το κουστούμι του προβάτου, την στιγμή που έχει ενωθεί με το κοπάδι των λύκων;Ο κ. Σημίτης φρόντισε να ρίξει λάσπη σε όλους του τους αντιπάλους στην ομιλία του, αλλά δε μας εξήγησε με ποιο στρατηγικό σχέδιο έβαλε την Ελλάδα στο ευρώ, και δεν το πήρε είδηση η υπόλοιπη χώρα, αλλά ούτε και η κυβέρνηση του;
Πότε φρόντισε να μιλήσει στους Έλληνες για τους τεράστιους κινδύνους του ευρώ, και τα τεράστια, όπως και έγινε, τα ανυπέρβλητα προβλήματα του ευρώ, και δεν τον πήραμε χαμπάρι;Πότε και πώς προετοίμασε την Ελλάδα για το ευρώ;
Άσε δε για τον Γιωργάκη, που συνεχίζει να παίζει την αθώα περιστερά.
Αλλά αυτό θα το έκανα και εγώ, εάν με καλούσαν να διδάξω στο Χάρβαρντ, το νηπιαγωγείο της Παγκόσμιας Ελίτ, και εάν μου δίνανε $50.000 για κάθε φορά που εξιστορώ την καταστροφή της χώρας μου, υπό την πεφωτισμένη ηγεσία μου και των πολλαπλών κηπουρών μου, που με βοηθάγανε να σκέφτομαι και να μιλάω.
Αλλά να γυρίσουμε στο κύριο θέμα.
Τι πρέπει να κάνει κανείς βλέποντας το ΠΑΣΟΚ να κοκορεύεται για την περίφημη ιδεολογία του, με αρχηγό τον Βενιζέλο;
Να σκάσει στα γέλια για το ιλαρό της υπόθεσης;
Να αρχίσει να κλαίει κανείς και να μη σταματά έως την Δεύτερη Παρουσία;
Ή να τραβήξει κανείς τρίχα τρίχα τα μαλλιά του;
Που πάει το ΠΑΣΟΚ με τον Βενιζέλο, και με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών;
Που νομίζει ότι πηγαίνει και που ελπίζει να φτάσει;
Δεν έχει αίσθηση καμίας ευθύνης το ΠΑΣΟΚ για αυτό τον νόμο;
Δεν αισθάνεται καμία ντροπή το ΠΑΣΟΚ για το γεγονός ότι ο αρχηγός του επιβιώνει στο ελληνικό, και μάλιστα κυβερνητικό, σκηνικό της χώρας, μόνο και μόνο ερήμην του νόμου «περί ευθύνης, ανευθυνότητας και ασυδοσίας υπουργών»;
Το βάθος της πολιτικής και κοινωνικής (για να μη πιάσουμε καν τα οικονομικά σε αυτό το άρθρο) διαστρέβλωσης, διαφθοράς, διαστροφής, υποτίμησης και τελικής πτώσης της Ελλάδας, που έχει σκεπάσει σαν πέπλο, σαν ομίχλη πάνω στα μυαλά των ελλήνων ψηφοφόρων, διαφαίνεται από το γεγονός ότι όποιον και να ρώτησα κατά την διάρκεια της επίμαχης βουλευτικής επιτροπής για την λίστα Λαγκάρντ, πώς μπορεί και ανέχεται ή αποδέχεται το γεγονός ότι ο Σαμαράς υπερασπίζεται και καλύπτει τον Βενιζέλο από το να παραπεμφθεί στην δικαιοσύνη, όλοι, μα όλοι, το δικαιολόγησαν ατάραχοι ότι έτσι έπρεπε, ή ήταν αναγκασμένος, να κάνει ο Σαμαράς, για να μη πέσει η κυβέρνησή του.
Για αυτό δεν προκόβει η χώρα, και για αυτό δεν θα προκόψει, και για αυτό δεν της αξίζει της Ελλάδας να προκόψει.Όταν μία χώρα, από τον πρώτο έως τον τελευταίο, βολεύεται ή ανέχεται την αδικία, το λάθος, το κακό, το πολιτικό και κοινωνικό έγκλημα, τότε δεν της αξίζει αυτής της χώρας να προκόψει ποτέ. Δεν είναι σωστό. Δεν είναι δίκαιο.
Το μόνο που της αξίζει αυτής της χώρας είναι να έρχεται η Γερμανία και να την ξεζουμίζει από όλους της τους πόρους, και βασικά να την υποδουλώνει σώματι και ψυχή.
Και αυτό που αξίζει σε αυτήν την χώρα είναι ένα ΠΑΣΟΚ με ηγέτη τον Ευάγγελο Βενιζέλο.
Ντίνος Κουτσολιούτσος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου