Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2012

"Μαύρο" πολιτικό χρήμα: Οκτώ πολιτικοί απο τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ

Το ΣΔΟΕ ξεσκονίζει το ΣΔΟΕ τους λογαριασμούς των, Άρη Σπηλιωτόπουλου, Νικήτα Κακλαμάνη, Γιώργου Βουλγαράκη, Φαιβρωνίας Πατριανάκου (ΝΔ) και των, Τάσου Μαντέλη, Γιάννη Ανθόπουλου, Γιάννου Παπαντωνίου και Απόστολου Φωτιάδη (ΠΑΣΟΚ)
Το ΣΔΟΕ ξεσκονίζει το ΣΔΟΕ τους λογαριασμούς των, Άρη Σπηλιωτόπουλου, Νικήτα Κακλαμάνη, Γιώργου Βουλγαράκη, Φαιβρωνίας Πατριανάκου (ΝΔ) και των, Τάσου Μαντέλη, Γιάννη Ανθόπουλου, Γιάννου Παπαντωνίου και Απόστολου Φωτιάδη (ΠΑΣΟΚ). Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα realnews, οκτώ πολιτικά πρόσωπα, ανάμεσα στα οποία και δύο νυν βουλευτές ελέγχονται αυτή την περίοδο από το ΣΔΟΕ.Οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ καλούνται να αποδείξουν αν κάποιοι από αυτούς πλούτισαν ως εκ της θέσεώς τους, εκμεταλλευόμενοι τους θώκους που τους εμπιστεύτηκαν οι εκάστοτε πρωθυπουργοί.
Οι λογαριασμοί του πρώην υπουργού Παιδείας, Α. Σπηλιωτόπουλου ερευνώνται για να διαπιστωθεί από πού προέρχονται τα εισοδήματα του
Άρης Σπηλιωτόπουλος
Πρόκειται για τους νυν βουλευτές της ΝΔ Αρη Σπηλιωτόπουλο και Νικήτα Κακλαμάνη, τους πρώην βουλευτές του ίδιου κόμματος Γιώργο Βουλγαράκη και Φαιβρωνία Πατριανάκου και τους πρώην υπουργούς και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Τάσο Μαντέλη, Γιάννη Ανθόπουλο, Γιάννο Παπαντωνίου και Απόστολο Φωτιάδη.
Όλοι οι ανωτέρω ελέγχονται για τα περιουσιακά τους στοιχεία ενώ έχει δοθεί εντολή ανοίγματος των τραπεζικών τους λογαριασμών.
Το έγγραφο με τα ονόματα των οκτώ πολιτικών εστάλη στην Υπηρεσία Αυτοτελούς Κοινοβουλευτικού Ελέγχου από την Επιχειρησιακή Διεύθυνση Ειδικών Υποθέσεων Αθηνών του ΣΔΟΕ, μετά από ερώτηση που είχε υποβάλει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης.
Ειδικότερα, ο πρώην υφυπουργός Παιδείας του ΠΑΣΟΚ Γ. Ανθόπουλος εξετάζεται ύστερα από καταγγελίες για υποθέσεις που είχε χειριστεί ως δικηγόρος εταιριών και έχουν ήδη ανοίξει οι τραπεζικοί του λογαριασμοί.

Για τον πρώην βουλευτή της ΝΔ, Γ. Βουλγαράκη έχει ζητηθεί άνοιγμα των λογαριασμών αυτού και της γυναίκας του, Κ. Πελέκη.
Το ζεύγος Παπαντωνίου
Σχετικά με τον πρώην δήμαρχο Αθηναίων Ν. Κακλαμάνη ελέγχεται το πόθεν έσχες για τα περιουσιακά του στοιχεία ενώ έχει δοθεί εντολή να ξεκινήσει άμεσα έρευνα για τραπεζικούς λογαριασμούς σε τράπεζες του εξωτερικού.
Σε εξέλιξη βρίσκεται φορολογικός έλεγχος για τον πρώην υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών Τ. Μαντέλη ενώ έχουν ανοίξει και οι τραπεζικοί του λογαριασμοί του. Εντολή ανοίγματος έχει δοθεί και για τους λογαριασμούς του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Γ. Παπαντωνίου, αλλά και της συζύγου του Σταυρούλας Κουράκου.Οι λογαριασμοί του πρώην υπουργού Παιδείας, Α. Σπηλιωτόπουλου ερευνώνται για να διαπιστωθεί από πού προέρχονται τα εισοδήματα του, ενώ έχει ζητηθεί και άνοιγμα λογαριασμών του ίδιου και των συνεργατών του.
Για τον πρώην βουλευτή της ΝΔ, Γ. Βουλγαράκη έχει ζητηθεί άνοιγμα των λογαριασμών αυτού και της γυναίκας του, Κ. Πελέκη
Το ζεύγος Βουλγαράκη
Για την βουλευτή της ΝΔ, Φ. Πατριανάκου, το ΣΔΟΕ αναμένει στοιχεία από το άνοιγμα των λογαριασμών της, το οποίο έχει ήδη αιτηθεί.Τέλος, τη λίστα των οκτώ συμπληρώνει ο πρώην υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ Απ. Φωτιάδης, ο οποίος παλαιότερα είχε διατελέσει και υφυπουργός Γεωργίας. Ελέγχονται τα εισοδήματά του, όπως και οι εκλογικές του δαπάνες για την περίοδο 2000-2001. Επίσης, ερευνάται η περιουσιακή του κατάσταση και οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ αναμένουν στοιχεία από το άνοιγμα των λογαριασμών του.
Δήλωση Κακλαμάνη για το δημοσίευμα
Δήλωση Νικήτα Κακλαμάνη για το δημοσίευμα της Real News
Νικήτας Κακλαμάνης
Με αφορμή το έγγραφο του ΣΔΟΕ, που φέρνει στο φως η εφημερίδα Real News, ο βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης έκανε την ακόλουθη δήλωση :
''Σχετικά με την σημερινή αποκάλυψη βόμβα της εφημερίδας Real News, σε ό,τι τουλάχιστον με αφορά, θα πρέπει να υπενθυμίσω ότι :
Ο έλεγχος του ΣΔΟΕ γίνεται κατόπιν δικής μου έγγραφης απαίτησης προς τον υφυπουργό κ. Μαυραγάνη και η επιστολή αυτή έχει δημοσιευτεί προ εβδομάδων.
Το αίτημα το επανέλαβα προφορικά στον Ειδικό Γραμματέα του ΣΔΟΕ        κ. Στασινόπουλο, όταν τον επισκέφθηκα, παρουσία των δικηγόρων μου.
Πριν λίγες μέρες, κατά τη διάρκεια  της ομιλίας μου στη Βουλή για τον προυπολογισμό (ιδέ πρακτικά), επανέλαβα το αίτημα του ελέγχου και της δημοσιοποίησης του πορίσματος, επειδή εκείνη τη στιγμή κατά σύμπτωση την κυβέρνηση εκπροσωπούσε στα υπουργικά έδρανα, ο υφυπουργός κ. Μαυραγάνης.
Η κατηγορία που μου αποδόθηκε, σύμφωνα με την ενημέρωση μου από το ΣΔΟΕ, ήταν τηλεφωνική και βεβαίως ανώνυμη.
Ελπίζω το πόρισμα του προσωπικού μου ελέγχου να τύχει ανάλογης προβολής από την εφημερίδα Real News, χωρίς μάλιστα να χρειαστεί να το ζητήσω''.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου