Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2012

ΜΑΥΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΜΑΣ


Ισχυρό σοκ θα υποστούν φέτος περίπου 4,2 εκατομμύρια φορολογούμενοι με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα όταν θα παραλάβουν τα εκκαθαριστικά σημειώματα φόρου εισοδήματος του τρέχοντος οικονομικού έτους, τα οποία θα προκύψουν από τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα του 2011. Μισθωτοί και συνταξιούχοι που υπέστησαν απώλειες έως και 30% στα εισοδήματά τους κατά τη διάρκεια του 2011 (λόγω των αλλεπάλληλων περικοπών που τους επέβαλαν η… κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η Τρόικα) θα κληθούν να πληρώσουν έως και 6 φορές υψηλότερα ποσά φόρων από αυτά που πλήρωσαν πέρυσι! Ακόμη χειρότερα θα είναι τα πράγματα για όσους τα εισοδήματα του 2011 είναι στα ίδια επίπεδα με τα εισοδήματα του 2010.


Στο… απόσπασμα Οπως προκύπτει από αναλυτικά παραδείγματα που παραθέτει σήμερα ο «Ε.Τ.»:


* Μισθωτοί, τρίτεκνοι και πολύτεκνοι με μεσαία εισοδήματα θα κληθούν να καταβάλουν φόρους αυξημένους έως και 522%, παρά το γεγονός ότι τα ετήσια εισοδήματα του έτους 2011 υπέστησαν πρωτοφανείς μειώσεις που φθάνουν το 30%!
* Χαμηλόμισθοι, χαμηλοσυνταξιούχοι, αγρότες και αυτοαπασχολούμενοι που μέχρι πέρυσι δεν πλήρωναν καθόλου φόρο επειδή τα ετήσια εισοδήματά τους ήταν μικρότερα του παλαιού αφορολογήτου ορίου των 12.000 ευρώ θα κληθούν φέτος για πρώτη φορά, με τα νέα εκκαθαριστικά, να καταβάλουν τριψήφια ή ακόμη και τετραψήφια ποσά φόρου εισοδήματος και ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης!


Εργο Βενιζέλου


Ολες αυτές οι αναμενόμενες δυσμενέστατες εξελίξεις θα οφείλονται στην εφαρμογή των επαχθών φοροεισπρακτικών μέτρων που νομοθέτησε στο δεύτερο εξάμηνο του 2011 ο πρώην υπουργός Οικονομικών και νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευ. Βενιζέλος. Τα μέτρα αυτά προβλέπουν:


* Μείωση του βασικού αφορολόγητου ορίου από τις 12.000 στις 5.000 ευρώ.
* Δυσμενέστερο σύστημα υπολογισμού της αξίας των αποδείξεων λιανικής πώλησης και παροχής υπηρεσιών που κατοχυρώνουν το αφορολόγητο όριο.

Για να κατοχυρωθεί το μειωμένο στις 5.000 ευρώ αφορολόγητο όριο πρέπει να συγκεντρωθούν αποδείξεις αξίας ίσης με το 25% του μεγαλύτερου ποσού μεταξύ του πραγματικού και του τεκμαρτού ετήσιου ατομικού εισοδήματος, όποιο κι αν είναι το ύψος του.


* Μειώσεις έως και 10.000 ευρώ στα πρόσθετα αφορολόγητα ποσά για τριτέκνους και πολυτέκνους. Το συνολικό αφορολόγητο όριο εισοδήματος για κάθε τρίτεκνο φορολογούμενο μειώθηκε από τις 23.500 στις 12.000 ευρώ, ενώ για κάθε φορολογούμενο με 4 τέκνα το συνολικό αφορολόγητο περιορίστηκε από τις 25.000 στις 15.000 ευρώ!
* Αυξήσεις στα τεκμήρια διαβίωσης για κατοικίες και Ι.Χ. αυτοκίνητα κατά 33% έως και 70%.


* Περικοπή των εκπτώσεων δαπανών από το φόρο εισοδήματος. Οι ετήσιες δαπάνες για ιατρικές επισκέψεις και εξετάσεις, νοσήλια, ενοίκια, δίδακτρα, ασφάλιστρα ζωής, ασφαλιστικές εισφορές προς τον ΟΑΕΕ και τόκους στεγαστικού δανείου πρώτης κατοικίας εκπίπτουν πλέον κατά ποσοστό 10% από το φόρο εισοδήματος αντί 20% που εξέπιπταν μέχρι πέρυσι.


* Αύξηση των φορολογικών συντελεστών για τα χαμηλά και τα μεσαία εισοδήματα!


 Ο συντελεστής φόρου στο κλιμάκιο εισοδήματος από τις 5.000 έως τις 12.000 ευρώ ανέρχεται πλέον σε 10%, ενώ μέχρι πέρυσι το τμήμα αυτό του εισοδήματος ήταν αφορολόγητο. Εξάλλου στο κλιμάκιο εισοδήματος από τις 16.000 έως τις 22.000 ευρώ ο συντελεστής φόρου αυξήθηκε από 24% σε 25%, ενώ στο κλιμάκιο εισοδήματος από τις 26.000 έως τις 32.000 ευρώ ο φόρος αυξήθηκε από 32% σε 35%.


http://harryklynn.blogspot.com/
ΚΡΕΜΑΛΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Στις 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012 ΤΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΑΝ ΟΛΑ ΠΡΙΝ ΦΥΓΟΥΝ

Με τις υπογραφές των:

Υπουργός Οικονομικών: Φίλιππος Σαχινίδης
Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και κλιματικής αλλαγής: Γεώργιος Παπακωνσταντίνου
Υπουργός Εργασίας και κοινωνικής Ασφάλισης: Γεώργιος Κουτρουμάνης
Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας: Άννα Διαμαντοπούλου
Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων: Μαυρουδής Βορίδης
Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού: Παύλος Γερουλάνος

Μεταβιβάζονται και περιέρχονται χωρίς ανταλλάγματα στην ανώνυμη εταιρεία

''Ταμείο Αξιοποίησης ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε''

κατά πλήρη κυριότητα, οι ακόλουθες κινητές αξίες εταιριών, μαζί με τα δικαιώματα ψήφου, οι οποίες ανήκουν στην κυριότητα του Ελληνικού Δημοσίου:

Το 34% του Ταχυδρομικού Ταμιευτήριο Ελλάδος (Α.Τ.Ε)
Το 17% της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού (Δ.Ε.Η)
Το 92,684% της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος Α.Ε
Το 30% του Διεθνούς Αερολιμένος Αθηνών Α.Ε
Το 35,477% της Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε (ΕΛ.ΠΕ)
Το 51,038% του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς Α.Ε (Ο.Λ.Π)
Το 50,968% του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε (Ο.Λ.Θ)
Το 65% της Δημόσιας Επιχείρηση Αερίου Α.Ε (Δ.Ε.Α)
Το 34,033% της Εταιρία Υδρεύσεως Αποχετεύσεως Πρωτευούσης Α.Ε (Ε.ΥΔ.Α.Π)
Το 34,017% της Εταιρία Υδρεύσεως Αποχετεύσεως Θεσσαλονίκης Α.Ε (Ε.ΥΔ.Α.Θ)
Το 13,697% του Οργανισμού Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος Α.Ε (Ο.Δ.Ι.Ε)
Το 80,97% της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων Α.Ε (ΕΛ.Β.Ο)
Το 100% του Ελληνικού Α.Ε
Το 55,19% της Γενική Μεταλλευτική και Μεταλλουργική Ανώνυμος Εταιρία ΛΑΡΚΟ Α.Ε

Βέβαια όλα αυτά αφού πρώτα οι συγκυβερνώντες υπέγραψαν την δανειακή σύμβαση, η οποία προβλέπει ότι τα έσοδα της εταιρείας "Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε" θα πηγαίνουν κατά προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση του χρέους!!!

Φυσικά και κανένα ΜΜΕ δεν έκανε εκτενή αναφορά στο
ΜΕΓΑΛΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ

από το ΦΕΚ 1363 (21984α)

http://harryklynn.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου