Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Συνέλαβαν τον Ψωμιάδη - ο Big Mak, δηλ. ο Ψωμιάδης τόνισε: «Είμαι πολιτικός κρατούμενος>>


  Σε μία μονοκατοικία στην Ανάβυσσο κρυβόταν ο Μάκης Ψωμιάδης, όταν άντρες της ΕΛ.ΑΣ με τη συνδρομή της αντιτρομοκρατικής εντόπισαν τον παράγοντα της Καβάλας ο οποίος καταζητείται τους τελευταίους μήνες για το σκάνδαλο των «στημένων» αγώνων. Μέσα σε μια μονοκατοικία κρυβόταν ο παράγοντας της Καβάλας, Μάκης Ψωμιάδης, στα ίχνη του οποίου έφθασε η αντιτρομοπκρατική με το γνωστό βαλιτσάκι, μέσω του οποίου παρακολουθούσαν σύμφωνα με πληροφορίες το κινητό τηλέφωνό του. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο Μ.Ψωμιάδης βρισκόταν μόνος του στο σπίτι όταν τον συνέλαβαν οι αστυνομικοί, ενώ το είχε νοικιάσει πριν μια εβδομάδα. Πιο πριν, κρυβόταν στην καβάλα και τη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με πληροφορίες.

Να σημειωθεί πως την ώρα που τον συνέλαβαν οι αστυνομικές Αρχές, ο «Big Mak» έβλεπε τηλεόραση και δεν προέβαλε καμία αντίσταση, ωστόσο να του πουν "άνοιξε, γιατί θα σπάσουμε την πόρτα".
Ο Χρυσόστομος Ψωμιάδης οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών και εν συνεχεία θα βρεθεί ενώπιον του 9ου τακτικού ανακριτή, Γιώργου Κασίμη ο οποίος διενεργεί την κύρια ανάκριση για την υπόθεση των στημένων. Οι κατηγορίες που του αποδίδονται για το σκάνδαλο που "τάραξε" τα νερά του ποδοσφαίρου, είναι η συμμετοχή του στο κύκλωμα που διέπραττε εκβιάσεις, απάτες, δωροδοκίες και αλλοίωση αποτελεσμάτων αγώνων ποδοσφαίρου.Την ώρα που περνούσε το κατώφλι της Ευελπίδων, ο Ψωμιάδης τόνισε: «Είμαι πολιτικός κρατούμενος, δεν έχω καμία σχέση με τα στημένα».
Ο εντοπισμός του «Μάκαρου» όπως αποκαλείται ο Ψωμιάδης, μόνο εύκολη υπόθεση δεν αποδείχθηκε για την αστυνομία, αφού τους τελευταίους δύο μήνες ο παράγοντας της Καβάλας ήταν ο νούμερο ένα καταζητούμενος για την υπόθεση που συγκλόνισε το ελληνικό ποδόσφαιρο και αφορά τους στημένους αγώνες.Οι πληροφορίες που έφταναν στα κεντρικά γραφεία της ΕΛ.ΑΣ για το που μπορεί να βρισκόταν ήταν πολλές και συγκεχυμένες. Αστυνομικοί θεωρούσαν πως κρυβόταν από το Μαυροβούνιο και τα Σκόπια, μέχρι την Πάρνηθα και το Άγιο Όρος.
Τελικά, με τη συμβολή της αντιτρομοκρατικής η οποία χρησιμοποίησε τον σούπερ – κοριό που διαθέτει, ο «Big Mac» εντοπίστηκε στην Ανάβυσσο, όντας απομονωμένος σε μια μονοκατοικία που είχε νοικιάσει ο ίδιος πριν μια εβδομάδα, κάτι που δεν είχαν αποκλείσει ποτέ οι αστυνομικές αρχές.
Σε βάρος του Μάκη Ψωμιάδη έχει εκδοθεί και Διεθνές Ένταλμα σύλληψης.Για την υπόθεση των στημένων, έχουν ήδη προφυλακιστεί οι Αχιλλέας Μπέος, Γιώργος Τσακογιάννης και Βασίλης Καρακούλιας.
Καρέ καρέ η προσαγωγή στα δικαστήρια











Η ανακοίνωση της αστυνομίας:

Ύστερα από συντονισμένες έρευνες και επιχειρήσεις της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.), την 16.45 ώρα σήμερα, συνελήφθη, εντός μονοκατοικίας στη συμβολή των οδών Ηλέκτρας και Ανθέων στην Ανάβυσσο Αττικής, 55χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του 9ου Ανακριτή Αθηνών, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε εκβιάσεις, απάτες, δωροδοκίες και αλλοιώσεις αγώνων ποδοσφαίρου.

Ο Μάκης Ψωμιάδης στον Ελληνικό αθλητισμό

Ο Μάκης Ψωμιάδης γεννήθηκε στην Καβάλα το 1955. Ο πατέρας του ήταν ιερέας και ίσως αυτό να έχει συμβάλει στο γεγονός πως και ο ίδιος έχει έντονες χριστιανικές πεποιθήσεις.
Από μικρό παιδί βρισκόταν πάντα κοντά στην αγαπημένη του ομάδα, η οποία είναι η ΑΕΚ. Το 1988 μάλιστα γίνεται και πρόεδρος της ερασιτεχνικής ΑΕΚ την οποία έχει στα χέρια του για ενάμιση χρόνο.
Τη σεζόν 1999-2000 ο Ψωμιάδης αναλαμβάνει τα ηνία του Εθνικού, ωστόσο ενώ η χρονιά ξεκινά για τους Πειραιώτες με μεγάλες προσδοκίες, η ομάδα υποβιβάζεται από τη Β’ στη Γ’ Εθνική κατηγορία.
Το 2001 ο Μάκης Ψωμιάδης αναλαμβάνει την προεδρία της ΠΑΕ ΑΕΚ, κάνοντας έτσι το όνειρό του πραγματικότητα. Κάθεται στο «τιμόνι» μέχρι και το 2004, όταν αποχωρεί μετά το επεισόδιο με τον Ντέμη Νικολαϊδη, ο οποίος τον κατηγορούσε πως τον παρακολουθεί και του στέλνει απειλητικά μηνύματα.Τη σεζόν 2005-2006 ο Μάκαρος αναλαμβάνει τον Ακράτητο. Όμως η ομάδα δεν καταφέρνει να κρατηθεί στην Α’ Εθνική και ενάμιση χρόνο μετά αποχωρεί και από εκεί.
Από το 2006 μέχρι και τη σεζόν που πέρασε, ο Big Mak κρατούσε τις τύχες της γενέτειράς του, Καβάλας. Κατά γενική ομολογία, ο Ψωμιάδης κατάφερε να ξαναβάλει τους «αργοναύτες» στον ποδοσφαιρικό χάρτη, αφού μέσα σε τρία χρόνια την ανέβασε τρεις κατηγορίες. Ωστόσο, μετά το σκάνδαλο των στημένων αγώνων, η Καβάλα απειλείται με υποβιβασμό στη Δ’ Εθνική…

Πηγή: himaira.blogspot.com Himaira: Συνέλαβαν τον Ψωμιάδη
http://himaira.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου