Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021

Οργή από τους καταστηματάρχες για τα νέα μέτρα: «Ασύμμετρο βάρος, ανέφικτη η εφαρμογή τους»

«Πρόκειται για ασύμμετρο βάρος στις πλάτες του λιανεμπορίου», δήλωσε πριν από λίγο μιλώντας στο Dnews ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης, εκτιμώντας ότι κατ΄' αυτόν η κίνηση θα μειωθεί δραματικά.
«Αδυνατώ να αντιληφθώ τη λογική των συγκεκριμένων περιορισμών που μας επιβάλλονται. Σε όποιο κατάστημα λιανικής κι αν μπείτε, δεν υπάρχει ένας που να μη φορά μάσκα. Όλοι μας τηρούμε ευλαβικά τα πρωτόκολλα», δηλώνει ο κ. Καφούνης, και καταλήγει λέγοντας τα εξής: «Η αγορά τον Σεπτέμβριο είχε κινηθεί ικανοποιητικά, τον Οκτώβριο τα πράγματα ήταν πιο περιορισμένα και τώρα που μπαίναμε καλά στον Νοέμβριο έχοντας μπροστά μας την Χριστουγεννιάτικη περίοδο, στην πιο κρίσιμη στιγμή καλούμαστε να εφαρμόσουμε τέτοια μέτρα. Αδύνατον…». Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς, χαρακτηρίζει καταστροφικούς τους νέους περιορισμούς για την εστίαση, λέγοντας χαρακτηρτιστικά ότι στην ουσία επιβάλλεται lockdown.«Μέχρι σήμερα λειτουργούσαμε με το 50% της πελατείας μας επειδή στους κλειστούς χώρους επιτρέπεται να μπουν μόνο όσοι έχουν εμβολιαστεί ή μόνο όσοι έχουν νοσήσει και πλέον μετά από αυτές τις ανακοινώσεις λειτουργούμε με πολύ λιγότερους καθώς οι ανεμβολίαστοι ακόμη και να για να καθίσουν σε εξωτερικά σημεία των καταστημάτων μας θα πρέπει να μας επιδεικνύουν αρνητικά rapid test ή μοριακά». Δηλαδή, «ο ανεμβολίαστος για να πιει ένα καφέ θα πληρώνει 15 ευρώ επιπλέον» Υπενθυμίζουμε ότι πριν από λίγη ώρα ο υπουργός Υγείας Θανάσης Πλεύρης ανακοίνωσε τα νέα μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ από το ερχόμενο Σάββατο 6 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του κ. Πλεύρη οι ανεμβολίαστοι θα εισέρχονται με υποχρεωτικό rapid test στα εμπορικά καταστήματα, τα malls, τις τράπεζες, τις δημόσιες υπηρεσίες αλλά και στους εξωτερικούς χώρους εστίασης.
https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/ygeia/361113/orgi-apo-tous-katastimatarxes-gia-ta-nea-metra-asymmetro-varos-anefikti-i-efarmogi-tous?fbclid=IwAR1lC3XiNWyM209Ly2qtcXc0T6M3DcP2-YD_uicA2sxhhxgR5kW9osQ22Ec

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου