Κυριακή 3 Μαρτίου 2019

Φαίδων Γεωργίτσης: Η Τραγωδία Που Τον Σημάδεψε Για Μια Ζωή! [Εικόνες]

Ο Φαιδών Γεωργίτσης, που έφυγε από τη ζωή στα 80 του χρόνια, ήταν ένας από τους ωραίος του ελληνικού κινηματογράφου.Ο ηθοποιός πρωταγωνίστησε σε πλήθος ταινιών που έγραψαν ιστορία και μία από αυτές ήταν «Οι Θαλασσιές οι χάντρες» που έδωσε το περιβόητο χαστούκι στην Ζωή Λάσκαρη.Ο Φαίδων Γεωργίτσης γεννήθηκε στη Νέα Σμύρνη το 1939 και είχε μία αδελφή, την Καίτη. Ο ηθοποιός, ωστόσο, δεν κατάφερε να τη γνωρίσει, καθώς το νεαρό κορίτσι σκοτώθηκε ενώ έπαιζε σε οικοδομή της γειτονιάς.


Μιλώντας για το τραγικό περιστατικό, ο Φαίδων Γεωργίτσης είχε πει σε συνέντευξή του, πως το μόνο που θυμάται είναι τα αναφιλητά της μητέρας του.


Μετά τον χαμό της αδελφής του, ήρθαν τα χρόνια της Κατοχής. Ο πατέρας του ηθοποιού ήταν αξιωματικός στο Πολεμικό Ναυτικό και κατάφερνε ορισμένες φορές να εξασφαλίσει ένα κομμάτι κρέας για την οικογένειά του.Στα Δεκεμβριανά που ακολούθησαν, ο Φαίδων Γεωργίτσης ήταν μόλις 5 ετών. Οι εικόνες που έβλεπε έμειναν για πάντα στη μνήμη του και όποτε η κατάσταση αγρίευε, ανέβαινε στις ταράτσες των σπιτιών για να βλέπει τι συμβαίνει. Βλέποντάς τον οι γειτόνισσες, ειδοποιούσαν τη μητέρα του, η οποία δεν ήθελε ο γιος της πλησιάζει σε ταράτσες μετά τον θάνατο της κόρης της.

Με πληροφορίες Μηχανή του Χρόνου
Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου