Τετάρτη, 29 Μαΐου 2013

Ραγκούσης: "Είναι ντροπή να ηγείται της δημοκρατικής παράταξης ο Ευάγγελος Βενιζέλος"

.

Σκληρή αντιπαράθεση σημειώθηκε στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά την υπόθεση της λίστας "Λαγκάρντ" ανάμεσα στον Γιάννη Ραγκούση, ο οποίος κατέθετε μέχρι αργά ως μάρτυρας, και τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Ρήγα, όταν ο πρώτος έκανε λόγο για ευθύνες του Ευάγγελου Βενιζέλου, υποστηρίζοντας ότι ως υπουργός Οικονομικών δεν αξιοποίησε τη λίστα και δεν ενημέρωσε το Υπουργικό Συμβούλιο.

"Είναι ντροπή να ηγείται της δημοκρατικής παράταξης ο Ευάγγελος Βενιζέλος", είπε σε κάποιο σημείο ο κ. Ραγκούσης, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του κ. Ρήγα, ο οποίος... τον κατηγόρησε ότι διακατέχεται από πολιτική εμπάθεια και μίσος κατά του κ. Βενιζέλου.

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της Προανακριτικής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, έχει συντάξει έγγραφο με νομικούς ισχυρισμούς ότι προέκυψαν ενδείξεις κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου και για το αδίκημα της απιστίας και ζητεί την έγκριση της Ολομέλειας της Βουλής, ώστε η Επιτροπή να μπορέσει να διευρύνει το κατηγορητήριο της.

Όπως δήλωσε ο κ. Μαρκογιαννάκης, έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία συλλογής τουλάχιστον 30 υπογραφών από βουλευτές, όπως προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής, προκειμένου η πρόταση να συζητηθεί και να εγκριθεί από την Ολομέλεια.

Υπενθυμίζεται ότι την έγκριση τυχόν διεύρυνσης του κατηγορητηρίου θα πρέπει να τη δώσει η Ολομέλεια της Βουλής, αφού προηγουμένως η πρόταση έχει τη σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας της Προανακριτικής και έχουν συνυπογράψει τουλάχιστον 30 βουλευτές για να συζητηθεί.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι από τον συνολικό έλεγχο του ΣΔΟΕ στη λίστα "Λαγκάρντ" φαίνεται να προκύπτει ότι η φοροδιαφυγή ξεπερνά τα 150.000 ευρώ, όπως απαιτεί ο νόμος για να παραπεμφθεί για απιστία σε βαθμό κακουργήματος, ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

Σύμφωνα, εξάλλου, με πληροφορίες στην Προανακριτική έχουν σταλεί από τους δύο οικονομικούς εισαγγελείς Μουζακίτη και Πεπόνη, που διερευνούσαν την υπόθεση, τουλάχιστον 29 ονόματα που είχαν κάνει χρήση της ευεργετικής ρύθμισης του Γιώργου Παπακωνσταντίνου για τον επαναπατρισμό αδήλωτων κεφαλαίων, ενώ κάποια από τα ποσά αγγίζουν τα 5 με 6 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου