Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

ΩΜΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ....

Με επίσημη επιστολή προς τον πρόεδρο του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι, η Τουρκία όχι μόνο συνδέει την υπόθεση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών με τους δύο Έλληνες  στρατιωτικούς, αλλά ζητεί από την Ελλάδα πρώτα να εκδώσει τους Τούρκους αξιωματικούς και τότε, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, δεν θα προχωρήσει στην απελευθέρωση των Ελλήνων αλλά... διαβεβαιώνει «πως θα έχουν μία δίκαιη δίκη».Ουσιαστικά πρόκειται για την πρώτη έγγραφη επιβεβαίωση του εκβιασμού που επιχειρεί η Άγκυρα. Το θέμα των δύο Ελλήνων που κρατούνται στην Αδριανούπολη συνδέεται άμεσα με εκείνο των 8 Τούρκων. Στην επιστολή στηλιτεύεται και το γεγονός ότι η Ε.Ε. εξέδωσε ανακοίνωση υπέρ των Ελλήνων αλλά και το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν εκδίδει στην Τουρκία τους αξιωματικούς. Παράλληλα οι Τούρκοι φτάνουν σε σημείο να λένε ότι περιμένουν «την έκδοση των 8 δολοφόνων άμεσα» και διαβεβαιώνουν ότι «οι δύο κρατούμενοι Έλληνες στρατιώτες θα έχουν δίκαιη δίκη στην Τουρκία».

Με άλλα λόγια οι Τούρκοι ζητούν πρώτα να εκδοθούν οι αξιωματικοί για να έχουν δίκαιη δίκη οι Έλληνες στρατιωτικοί.Εξάλλου, η Τουρκία απευθύνει συστάσεις και στο Ευρωκοινοβούλιο, σημειώνοντας πως «περιμένει ότι θα προσεγγίσει την υπόθεση των οκτώ Τούρκων αμερόληπτα και χωρίς καμία στήριξη σε κράτος - μέλος της ΕΕ».Αποστολέας της επιστολής είναι ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, Αχμέτ Μπεράτ Τζονκάρ, με ημερομηνία 31 Μαΐου.
https://thecaller.gr/diethni/tourkia-milane-kai-episimos-gia-antallagi-ton-dio-ellinon-stratiotikon-me-tous-8/https://thecaller.gr/diethni/tourkia-milane-kai-episimos-gia-antallagi-ton-dio-ellinon-stratiotikon-me-tous-8/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου