Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

Κραυγή αγωνίας, έστω και εκ των υστέρων, από τον Δήμαρχο Λέσβου για το μεταναστευτικό»: «Οι γυναίκες φοβούνται να κυκλοφορήσουν και κρατάμε τα παιδιά μας κλειδωμένα»...


Ρεύμα εναντίον της «μετανάστευσης» βλέπουν να δημιουργείται στην χώρα μας οι ξένοι και ρίχνουν τις ευθύνες γι’ αυτό στην κυβέρνηση.
 Μετά τα καλά λόγια που ακούστηκαν ύστερα από την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη, του Πάπα και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος για το πώς καλοδεχτήκαμε τους «μετανάστες», οι περισσότεροι ανταποκριτές των ξένων εφημερίδων βλέπουν την κατάσταση να αλλάζει μετά την πρόσφατη επίσκεψη του Τσίπρα στην Μυτιλήνη ....και θεωρούν ότι ο λόγος είναι το πώς χειρίστηκε η κυβέρνηση το θέμα αφού είχαμε αύξηση των μεταναστευτικών ροών κατά 17%. Η βρετανική εφημερίδα «The Guardian» αναφέρει ότι παρά το ότι εστάλησαν επιπρόσθετες αστυνομικές δυνάμεις στον Έβρο για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, οι κάτοικοι της Μυτιλήνης διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο νησί τους.
Ο ανταποκριτής της «Daily Caller» υπογραμμίζει ότι παρά την συμφωνία που έχει υπογραφεί με την ΕΕ και την Τουρκία το 2016 και προβλέπει την επαναπροώθηση των παράνομων «μεταναστών», αυτοί συσσωρεύονται σε κακή κατάσταση σε χώρους συγκέντρωσης. Επίσης οι ειδικοί εκτιμούν ότι κάθε εβδομάδα περίπου 500 νέοι «πρόσφυγες» φθάνουν στο νησί.
Χαρακτηριστική είναι η κραυγή αγωνίας, που άργησε ένα χρόνο, του Δημάρχου της Λέσβου: «Οι γυναίκες φοβούνται να κυκλοφορήσουν και κρατάμε τα παιδιά μας κλειδωμένα». Τα ξέρει όλα αυτά η κυβέρνηση δεν μπορεί να μην τα ξέρει ούτε να μην τα βλέπει, δεν κάνει όμως τίποτα για να αντιμετωπίσει την κατάσταση, γιατί; Οι περισσότεροι επικριτές αποφαίνονται ότι είναι θέμα ιδεοληψιών της κυβέρνησης. Σωστά, αλλά μήπως κρύβεται και κάτι άλλο σοβαρότερο; Μήπως υπάρχει ένα σχέδιο εποικισμού της χώρας μας; Μήπως όλοι όταν πάρουν άσυλο και υπηκοότητα, άσχετα αν τα δικαιούνται ή όχι αποτελέσουν τους μελλοντικούς ψηφοφόρους της Αριστεράς;...

  Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου