Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Οι μπίζνες της κυρίας Στουρνάρα και ο "γιος του ΕΑΜίτη που πολεμά για την οικονομία"

Πολυεθνικοί κολοσσοί στο χώρο του φαρμάκου οι χορηγοί της Λίνας Νικολοπούλου-Στουρνάρα

Πολυεθνικοί κολοσσοί στο χώρο του φαρμάκου οι χορηγοί της Λίνας Νικολοπούλου-Στουρνάρα..Ο Νικολό Μακιαβέλι, το χαράτσι της ΔΕΗ και η πτώση μιας ακόμη κυβέρνησης.Σίγουρα πολλοί θα απορούν τι σχέση μπορεί να έχει η σύζυγος του υπουργού Οικονομικών με τον χώρο των φαρμάκων και ακόμη περισσότερο πώς οι υψηλές γνωριμίες του συζύγου της αποτέλεσαν το χρήσιμο "εργαλείο" της...

Η κ Λίνα Νικολοπούλου λοιπόν είναι όπως διαβάζουμε στο ρεπορτάζ της εφημερίδας "Παραπολιτικά" γενική διευθύντρια της εταιρείας Mindwork Business Solutions (που εδρεύει στην οδό Μάρκου Μπότσαρη στην Κηφισιά) και στο επίκεντρο των ενδιαφερόντων της βρίσκεται η διοργάνωση ιατρικών συνεδρίων και συζητήσεων ανά την Ελλάδα, καθώς και η επιμέλεια σχετικών εκδόσεων.
Η ίδια έχει σπουδάσει Βιολογία και μάλιστα είχε φύγει για σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης μαζί με τον Γιάννη Στουρνάρα με τον οποίο από τότε διατηρούσε σχέση.
Και μην νομίζετε ότι η Mindwork Business Solutions είναι μια μικρή εταιρεία η οποία απλά επιβιώνει στο χώρο αλλά πρόκειται για έναν πραγματικό κολοσσό! Μεταξύ άλλων δουλεύει συστηματικά για την προώθηση, αλλά και τη γενικότερη οργάνωση των εκδηλώσεων του "Forum για την Υγεία και τις πολιτικές Υγείας" ενώ ασχολείται καθημερινά και με τη διαχείριση της ιστοσελίδας του. Κάθε χρόνο μάλιστα πραγματοποιούνται δύο συναντήσεις, στις οποίες συμμετέχουν πολιτικοί ερευνητές, ακαδημαϊκοί επιστήμονες του υγειονομικού συστήματος  καθώς και εκπρόσωποι των κοινωνικών εταίρων και μεγάλων ασφαλιστικών οργανισμών και επιχειρήσεων του υγειονομικού τομέα.
Εκτός από τα οικονομικά της χώρας ο υπουργός φαίνεται πως... πονοκεφαλιάζει και για τις δουλειές της γυναίκας του εν μέσω κρίσης.

"Ο γιος του ΕΑΜίτη που πολεμά για την οικονομία"
  
Για τη σύζυγό του Λίνα Νικολοπούλου, με την οποία είναι μαζί από φοιτητές και παντρεμένοι από το 1981, ο Γιάννης Στουρνάρας είναι πάντα «ο Γιαννιός»
 Το ζεύγος Στουρνάρα στο πλοίο για την αγαπημένη τους Σύρο 
Με αυτό τον τίτλο η εφημερίδα "'Εθνος" δημοσίευσε τον περασμένο Ιούλιο ένα κατατοπιστικότατο ρεπορτάζ-πορτραίτο του υπουργού Οικονομίας, όπου μεταξύ άλλων ο συνάδελφος  Δ.Σ. Κανέλλης σημείωνε ότι "οι αντιφάσεις κυριαρχούν στη ζωή του Γιάννη Στουρνάρα καθώς μεγάλωσε σε αριστερό περιβάλλον αλλά έκανε το μεταπτυχιακό του στην αριστοκρατική Οξφόρδη, σήμερα διδάσκει στο Οικονομικό Πανεπι­στήμιο από το οποίο είχε αποφοιτήσει, ο ίδιος διαπραγματεύτηκε την ένταξη της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ και τώρα από τη νέα του θέση καλείται να τη διατηρήσει"...

Οι... συμπτώσεις
Στο ρεπορτάζ του "Έθνους" μαθαίνουμε ότι ο σημερινός υπουργός Οικονομίας μεγάλωσε σε ένα αριστερών πεποιθήσεων περιβάλλον, αφού ο πατέρας του, ο Θανάσης Στουρνάρας, ήταν ΕΑΜίτης με καταγωγή από τη Γλύφα Φθιώτιδας.
Ο ίδιος όμως επέλεξε την αριστοκρατική Οξφόρδη για να σπουδάσει, καθώς ολοκλήρωσε τις πανεπιστημιακές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου -άλλη... σύμπτωση και αυτή- σήμερα διδάσκει.
Παρότι ο πατέρας του του άφησε «ευχή και κατάρα» να μην επιστρέψει στην Ελλάδα, αλλά να μείνει για ακαδημαϊκή καριέρα στην Αγγλία, ο Γιάννης Στουρνάρας αφοσιώθηκε -ως πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων- στη μεγάλη προσπάθεια ένταξης της χώρας στην ΟΝΕ. Αμέσως μετά ήρθε η επιβράβευση. Τον πατέρα του δεν τον έζησε αρκετά, καθώς όλα τα χρόνια ήταν κυνηγημένος, αφού υπήρξε γραμματέας του ΕΑΜ στην Εύβοια και στη Φθιώτιδα. Μάλιστα, για αρκετά χρόνια μετά τον εμφύλιο, ο Θανάσης Στουρνάρας ζούσε και εργαζόταν ως λογιστής, κρυβόμενος. Ελειπε αρκετά διαστήματα από το σπίτι και τα καλοκαίρια που ο Γιάννης Στουρνάρας με τα αδέλφια του και τη μητέρα τους πήγαιναν διακοπές στο χωριό καταγωγής τους, τη Γλύφα, ο πατέρας δεν ήταν μαζί τους, ιδιαίτερα στα χρόνια της δικτατορίας. 

Ο κ. Στουρνάρας ανέλαβε από τον Ιούλιο του 2000 μέχρι τον Μάρτιο του 2004 πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Εμπορικής Τράπεζας
Με τον Κώστα Σημίτη
Για αρκετά χρόνια δούλευε λογιστής στα ορυχεία της Μήλου, όπου εκεί υπήρχαν αρκετά στελέχη του ΕΑΜ που δούλευαν μαζί και τους γνώριζε από παλιότερα.
«Ο πατέρας μου, θυμάμαι -λέει ο Γιάννης Στουρνάρας- όταν ήταν να αγοράσω κάτι, είτε σουβλάκι, είτε μπουγάτσα, είτε ακόμα ακόμα παπούτσια, με πήγαινε στα καταστήματα που τα είχαν εαμίτες φίλοι του. Και όταν εγώ αναρωτιόμουν γιατί με πάει συνέχεια στους ίδιους, μου απαντούσε: είναι άνθρωποι που έχουν ανάγκη και πρέπει να τους στηρίξουμε».
Αρνήθηκε προτάσεις να αναλάβει υπουργός στην κυβέρνηση Σημίτη, παρά την προσωπική φιλία που έχει με τον πρώην πρωθυπουργό. Οπως αρνήθηκε και άλλες αντίστοιχες προτάσεις στις κυβερνήσεις Παπανδρέου και Παπαδήμου.
Ο κ. Στουρνάρας ανέλαβε από τον Ιούλιο του 2000 μέχρι τον Μάρτιο του 2004 πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Εμπορικής Τράπεζας και κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου η Εμπορική αναδιαρθρώθηκε με σκοπό την ισχυροποίησή της στον χώρο της λιανικής τραπεζικής και συνήψε στρατηγική συμμαχία με τη γαλλική Credit Agricole. Στη συνέχεια εργάστηκε ως επικεφαλής σε μεγάλη χρηματιστηριακή εταιρεία, με αντικείμενο την προσέλκυση ξένων επενδύσεων στο ελληνικό χρηματιστήριο, και αργότερα ήρθε το ΙΟΒΕ, το οποίο το έβγαλε από την αφάνεια των προηγούμενων χρόνων και το ανέδειξε σε μια δεξαμενή σκέψης, με παρεμβάσεις στα δημόσια οικονομικά πράγματα.
Από τη θέση αυτή ο επικεφαλής του ΙΟΒΕ, σε ανύποπτο χρόνο, το καλοκαίρι του 2009, είχε πει στον Γιώργο Παπανδρέου ότι η οικονομία κατευθύνεται στα βράχια και ότι δεν υπάρχουν λεφτά. Τον Αύγουστο του 2009 του είχε πει -παρουσία συνεργατών του πρώην πρωθυπουργού- ότι το έλλειμμα θα ξεπεράσει το 10%.

Ο γάμος, το μεταπτυχιακό και η επιστροφή. «Γιαννιός» για τους φίλους και τις τρεις γυναίκες της ζωής του 

Ο υπουργός Οικονομίας Γιάννης Στουρνάρας είναι λάτρης της υγιεινής διατροφής
Για τη σύζυγό του Λίνα Νικολοπούλου, με την οποία είναι μαζί από φοιτητές και παντρεμένοι από το 1981, ο Γιάννης Στουρνάρας είναι πάντα «ο Γιαννιός», αφού έτσι τον αποκαλεί εξαιτίας της μητέρας του που ως Κρητικιά τον έλεγε «το Γιαννιό μου», όνομα που υιοθέτησαν και οι στενοί του φίλοι.
Μετά τις σπουδές τους στην Ελλάδα, έφυγαν μαζί για την Οξφόρδη (η ίδια έκανε το διδακτορικό της στη Βιολογία), όπου μετά το διδακτορικό του ο Γιάννης Στουρνάρας δίδαξε στο ίδιο πανεπιστήμιο, ενώ εργαζόταν παράλληλα και ως ερευνητής στο Ινστιτούτο Ενεργειακών Σπουδών.
Οταν επέστρεψαν από το Λονδίνο το 1985, τέλειωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις και βρήκε δουλειά τον επόμενο χρόνο, μένοντας στο πατρικό του σπίτι στη Φιλοθέη μαζί με τη μητέρα του και τα αδέλφια του. Λίγα χρόνια αργότερα απέκτησαν σπίτι με δάνειο από τράπεζα, το οποίο εξόφλησαν μόλις πριν από δύο χρόνια. Εχουν δύο κόρες, τη Μυρτώ και τη Νεφέλη, ενώ τα τελευταία χρόνια στερείται και τις τρεις γυναίκες της ζωής του ταυτόχρονα.
Αυτό γιατί οι δυο του κόρες έχουν επιλέξει σπουδές και εργασία στο εξωτερικό, και συγκεκριμένα στην Αυστρία η Νεφέλη όπου ζει και εργάζεται με τον άνδρα της, ενώ η Μυρτώ τέλειωσε το πρώτο της πτυχίο στην Αγγλία και σήμερα εργάζεται με τη μητέρα της στην εταιρεία που έχει συστήσει η ίδια και δραστηριοποιείται στον χώρο της επικοινωνίας.
«Τελικά, δεν θα χάσω τις διακοπές μου φέτος», ήταν η πρώτη φράση του Γιάννη Στουρνάρα όταν διαπίστωσε ότι δεν συμπεριλαμβάνεται στο κυβερνητικό σχήμα που ανακοίνωσε ο Αντώνης Σαμαράς την προηγούμενη εβδομάδα. Λίγες ημέρες μετά, όταν παραιτήθηκε ο κ. Ράπανος, άρχισε να... απομακρύνεται ξανά το όνειρο των καλοκαιρινών διακοπών στο σπίτι του στα Τρία Λαγγόνια της Σύρου.

Λιτή ζωή. Λατρεύει την υγιεινή διατροφή και το ψάρι 

Ο υπουργός Οικονομίας είναι λάτρης της υγιεινής διατροφής. Μάλιστα συνηθίζει τα μεσημέρια να κάνει μικρό διάλειμμα για φαγητό.
Κοινές διακοπές με τον Ολάντ κα τον Γιάννο Παπαντωνίου
Ο υπουργός Οικονομίας είναι λάτρης της υγιεινής διατροφής. Μάλιστα συνηθίζει τα μεσημέρια να κάνει μικρό διάλειμμα για φαγητό. Τρώει κυρίως ψάρι, κι όταν βρει καλό σούσι, δεν λέει όχι. Πρόσωπα του περιβάλλοντός του περιγράφουν έναν άνθρωπο με λιτό τρόπο ζωής και χαμηλό προφίλ.
Προτιμά να πηγαίνει στο γραφείο του με τα πόδια χωρίς ασφάλεια, ενώ αρκετοί πολίτες τον έχουν δει να κινείται στο μετρό, στο κέντρο της Αθήνας. Τώρα, φυσικά, οι ασφυκτικές συνθήκες του υπουργείου ίσως του επιβάλλουν έναν άλλο τρόπο ζωής, πιο απαιτητικό. Το περπάτημα φαίνεται να εγκαταλείπεται, χάριν του αυτοκινήτου, που για πολλούς υπουργούς είναι το στρατηγείο τους τις ατέλειωτες ώρες των διαδρομών.

Ο Νικολό Μακιαβέλι, το χαράτσι της ΔΕΗ και η πτώση μιας ακόμη κυβέρνησης  

Με επιστολή του στον πρόεδρο της ΔΕΗ κ. Αρθούρο Ζερβό ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας θα ζητήσει να συνεχίσει η εταιρία να εισπράττει το τέλος ακινήτων
Σε ένα εξαιρετικό κείμενό του στο www.kourdistoportocali.com, ο Βασίλης Μπόνιος αφενός αποδομεί τον σημερινό υπουργό Οικονομίας και εν γένη την Κυβέρνηση Σαμαρά, ταυτόχρονα δε κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις μελλοντικές εξελίξεις, που μόνο ευοίωνες δεν προδιαγράφονται για τους κυβερνόντες. Το κείμενο του Βασίλη Μπόνιου έχει ως ακολούθως:

"Με επιστολή του στον πρόεδρο της ΔΕΗ κ. Αρθούρο Ζερβό ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας θα ζητήσει να συνεχίσει η εταιρία να εισπράττει το τέλος ακινήτων. Σε αυτή την απόφαση κατέληξε η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά προκειμένου να ξεπεραστεί το εμπόδιο που βάζει η πρόσφατη απόφαση του πολυμελούς πρωτοδικείου που χαρακτηρίζει παράνομη την είσπραξη του τέλους από την ΔΕΗ. Παράλληλα το υπουργείο Οικονομικών θα ασκήσει όλα τα ένδικα μέσα και αίτηση αναίρεσης στον Άρειο Παγο για να μην υλοποιηθεί η απόφαση. Η κυβέρνηση δεν έχει το περιθώριο να μην ειπραχθεί το "χαράτσι" αφού τυχόν υστέρηση στα έσοδα θα έχει συνέπεια την λήψη νέων μέτρων"...

Υπόσχονταν ανάπτυξη και προοπτικές
Αν υπάρχουν Έλληνες σ΄αυτό τον τόπο 100 χρόνια από σήμερα, η παραπάνω παράγραφος θα είναι αρκετή για να αποδώσει το βάθος της σήψης.
Εμφανίζονται ένας πρωθυπουργός, που σαν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπόσχονταν ότι θα καταργήσει το χαράτσι κι ένας υπουργός που σαν επικεφαλής του ΙΟΒΕ υπόσχονταν ανάπτυξη και προοπτικές.
Αμφότεροι έρχονται να προσκυνήσουν το χαράτσι του Βενιζέλου, εξαντλώντας εδώ την δημιουργική τους φαντασία όσο αφορά την ληστεία των περιουσιακών στοιχείων των συμπολιτών τους. Και το κάνουν με ένα προκλητικό τρόπο ανοίγοντας τους ασκούς του Αιόλου γιατί τι άλλο θα μπορούσε να είναι η καταστρατήγηση των αποφάσεων της Δικαιοσύνης με πρωθυπουργικά φιρμάνια;
Είναι ακριβώς αυτές οι τούρκικες λέξεις- «χαράτσι» και «φιρμάνια» -σκέτη μαχαιριά που έρχονται να σου θυμίσουν πως εξακολουθείς, αιώνες τώρα, να είσαι ένας ποταπός ρακένδυτος ανατολίτης.
Ταυτόχρονα αποτελούν πολιτική ταφόπλακα τόσο για τον Στουρνάρα όσο και για τον πρωθυπουργό. Αμφότεροι θα έχουν την τύχη του εμπνευστή του χαρατσιού και τα κόμματά τους θα αποτεφρωθούν.
Ακόμη και αν τους διακρίνει η ιεραποστολική αντίληψη του καθήκοντος-ιδιαίτερα τον Στουρνάρα-δεν έχουν δικαίωμα να διατηρούν ορθάνοιχτη την συγκεκριμένη κερκόπορτα. Δεν έχουν κανένα δικαίωμα να μετατρέπουν μια εισηγμένη εταιρία, την ΔΕΗ, σε εκτελεστικό όργανο του φορομπηχτικού μηχανισμού. 


Το χαράτσι της ΔΕΗ αποτελεί πυρηνική βόμβα στα θεμέλια της ελληνικού κράτους και ναι: Aνοίγει την κερκόπορτα στον φασισμό
Τους καλούμε να αναλογισθούν το «προηγούμενο» που δημιουργούν τόσο σε σχέση με τον ρόλο της ΔΕΗ όσο και με το τσαλάκωμα των αποφάσεων της Δικαιοσύνης. Πολύ πιθανόν ασυνείδητα, αμφότεροι παίζουν επικίνδυνα με το τελευταίο οχυρό της Δημοκρατίας που είναι η έστω κατ΄επίφαση Δικαιοσύνη. Κατανοούμε την αγωνία τους για την τρύπα του 1,4 δις που έχουν προυπολογίσει από τα συγκεκριμένα έσοδα, μόνο που θα ήταν φρόνιμο αυτή την αγωνία να την είχαν καιρό τώρα μετατρέψει σε δημιουργική σκέψη για την διατύπωση ενός εθνικού οράματος εξόδου από την κρίση. Η έλλειψη ψυχραιμίας και το θολωμένο μυαλό εξαιτίας και της πίεσης που δέχονται, απ΄έξω και από μέσα, δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για την ληστεία μετ΄οπλοφορίας στην οποία επιδίδονται.

«Να μην αγγίζουν τις γυναίκες και την περιουσία των υπηκόων τους»... 
Ειδικά για τον Στουρνάρα-την ειλικρίνεια του οποίου το «Κουρδιστό Πορτοκάλι» σε αρκετές περιπτώσεις επιβράβευσε- το να πιέζει την ΔΕΗ να υποδυθεί τον ρόλο του έμισθου μπράβου (παίρνει και η επιχείρηση τη μεσιτία της), το μόνο που επιτυγχάνει είναι να τσαλακωθεί ο ίδιος και να εξαλείψει κάθε ίχνος εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό του αλλά και την κυβέρνηση Σαμαρά.
Ηγέτες που παραβαίνουν ακόμη και την «οδηγία» του Νικολό Μακιαβέλι προς τους Ηγεμόνες «να μην αγγίζουν τις γυναίκες και την περιουσία των υπηκόων τους» μόνο λαομίσητοι μπορούν να γίνουν. Κι εντάξει, πάει στο διάολο το μίσος εάν είναι σίγουροι για την ορθότητα της συνταγής τους. Κι όμως 3 χρόνια τώρα η συγκεκριμένη συνταγή διόγκωσε το χρέος, δεν περιόρισε το κράτος-παρακράτος, δεν έφερε ανάπτυξη, δεν έφερε επενδύσεις, δεν μείωσε την ανεργία, τις αυτοκτονίες αύξησε. 


Δίνει το τέλειο άλλοθι στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής να πολλαπλασιασθούν με το επιχείρημα ότι και ετούτοι εδώ που μας κυβερνάνε φασίστες είναι.
Το χαράτσι της ΔΕΗ αποτελεί πυρηνική βόμβα στα θεμέλια της ελληνικού κράτους και ναι: Aνοίγει την κερκόπορτα στον φασισμό. Δίνει το τέλειο άλλοθι στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής να πολλαπλασιασθούν με το επιχείρημα ότι και ετούτοι εδώ που μας κυβερνάνε φασίστες είναι.
Είναι εξίσου βίαιο με το ποσοστό από τη σοδειά που άρπαζαν οι ληστοσυμμορίες στις πιο σκοτεινές περιόδους του πλανήτη.
Αναρωτιόμαστε αν κάτι παρόμοιο συνέβη σε κάποια άλλη χώρα που βρέθηκε κάτω από την μπότα του ΔΝΤ, η μόνο εμείς είχαμε την τύχη να διαθέτουμε εμπνευσμένους πολιτικούς που το σκέφθηκαν όπως ο Βενιζέλος και λοιπούς συνεχιστές τους, όπως το δίδυμο Στουρνάρα-Σαμαρά.


Δίνουν άλλοθι στη "Χρυσή Αυγή"
Ο κεφαλικός φόρος της ΔΕΗ και η βιαιότητα με την οποία τον επιβάλλουν δεν κάνουν τίποτε άλλο παρά να δίνουν το άλλοθι στον Κασιδιάρη -όταν θα γίνει υπουργός Οικονομικών η Δημόσιας Τάξης- να στέλνει τα Τάγματα του Χρυσαυγίτικου (τότε) κρατικού μηχανισμού να παίρνουν «προστασία» για κάθε μέρα που θα μας επιτρέπουν να βγαίνουμε από τα σπίτια μας.
-Δεν το σκεφθήκαμε εμείς, ήταν ιδέα του Βενιζέλου που την εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις. Γιατί να αποτελέσουμε εξαίρεση;, θα δηλώνει στην ΕΡΤ -με σήμα το πουλί της Χούντας, ο χρυσαυγίτης υπουργός Παππάς.
Το χαράτσι της ΔΕΗ που σήμερα πληρώνει ακριβά ο καθένας από μας, αύριο θα το πληρώσει ακριβά η Ελλάδα στο σύνολό της. Ο Σαμαράς και ο Στουρνάρας δεν αντιλαμβάνονται την ποσότητα του μίσους που σωρεύεται στις ψυχές των πολιτών για τους ίδιους αλλά και την κυβέρνησή τους. Εαν το αντιλαμβάνονταν δεν θα τολμούσαν να κάνουν αυτή την σύσκεψη και να εκστομίσουν τα όσα, περί συνέχισης είσπραξης του χαρατσιού από την ΔΕΗ, εκστόμισαν.
Ο Στουρνάρας με αυτή την στάση δεν κάνει τίποτε άλλο από το να παραδίδει τον εαυτό του (και την οικογένειά του) βορά στα θηρία μια και όσοι έτρεφαν συμπάθεια προς το πρόσωπό του, δεν θα έχουν πλέον τα περιθώρια να υπερασπΙσθούν μια τόσο άφρονα και επιπόλαια προτροπή-εντολή στην προς την διοίκηση της ΔΕΗ. 


Ο Στουρνάρας πολύ φοβάμαι ότι θα διαπιστώσει πολύ σύντομα ότι δεν αρκούν τα συγχαρητήρια του Σόιμπλε ώστε να πετύχει η «ιεραποστολή» του. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών με το ένστικτο επιβίωσης που τον χαρακτηρίζει τρέμει στην ιδέα ότι θα εκραγεί η Ελλάδα πριν το Φθινόπωρο του 2013
Μια και όπως δηλώνει ο ίδιος, δεν είναι πολιτικός-άρα δεν είναι κωλοπετσομένος όπως οι πολιτικοί για να αντέχει κάθε είδους κριτική, χτυπήματα πάνω και κάτω από τη μέση, ας πάρει σήμερα μια γεύση από το τι σημαίνει λαομίσητος πολιτικός κρεμασμένος στα μανταλάκια.

Ο Στουρνάρας πολύ φοβάμαι ότι θα διαπιστώσει πολύ σύντομα ότι δεν αρκούν τα συγχαρητήρια του Σόιμπλε ώστε να πετύχει η «ιεραποστολή» του. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών με το ένστικτο επιβίωσης που τον χαρακτηρίζει τρέμει στην ιδέα ότι θα εκραγεί η Ελλάδα πριν το Φθινόπωρο του 2013.
Δεκατέσσερις βαλίτσες των 200.000 ευρώ είναι ο κωδικός που μπορεί να τινάξει χαλαρά την κυβέρνηση Σαμαρά στον αέρα. Πολύ λιγότερα χρήματα από την αξία ενός μέτριου ποδοσφαιριστή Γ’ κατηγορίας του γερμανικού πρωταθλήματος θα κοστίσουν οι 14 βολευτές σε περίπτωση που τα συμφέροντα αποφασίσουν να ρίξουν μια ακόμη κυβέρνηση λαομίσητων.
Ο Στουρνάρας και ο Σαμαράς αντί να πατήσουν στην απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης και να την χρησιμοποιήσουν για να πιέσουν τους δανειστές μας, κλωτσάνε μια ακόμη ευκαιρία.
Το χαράτσι της ΔΕΗ θα αποτελέσει την λυδία λίθο μιας ακόμη κυβέρνησης...


ΠΗΓΕΣ: www.parapolitika.gr 
           www.newsbomb.gr 
           www.ethnos.gr
           www.kourdistoportocali.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου